Bugari kupuju Telenor banku u Srbiji: Evo šta to znači za njihove korisnike

Investicija u Telenor banku odlična je prilika za Bugare da uđe "na atraktivno srpsko tržište"

  • 5

Telenor banka postigla je sporazum o strateškom partnerstvu sa investicionim fondom River Stiks Kapital (Styxx Capital), prema kojem će taj bugarski fond kupiti 85 odsto udela u toj banci, dok će Telenor zadržati 15 posto vlasništva.

Vesić: Ikea je dokaz koliko se u Beograd investira (FOTO)

Ulaganjem u strateško partnerstvo sa Telenor bankom, River Stiks Kapital prvi put ulazi na tržište Srbije, navodi se u zajedničkom saopštenju dve finansijske institucije.

Ingeborg Ofsthus, predsednica Upravnog odbora Telenor banke i generalna direktorka Telenora u Srbiji, izjavila je da strateško partnerstvo sa River Stiks Kapitalom predstavlja sledeći korak u razvoju ove banke, koji će joj omogućiti da proširi poslovanje i stvori nove pogodnosti za korisnike i tržište u celini.

Generalni direktor investicionog fonda River Stiks Kapitala, Elvin Guri, je ocenio da je investicija u Telenor banku odlična prilika za taj fond da uđe "na atraktivno srpsko tržište".

- Banka će nastaviti da ulaže napore i resurse kako bi zadržala vodeću poziciju kao prva potpuno mobilna onlajn banka u jugoistočnoj Evropi - poručio je on.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Miloš Brusin, predsednik Izvršnog odbora Telenor banke, izjavio je da će strateško partnerstvo sa River Stiks Kapitalom podržati dalje finansiranje i rast poslovanja ove banke koja ima više od 300.000 otvorenih tekućih računa.

Završetak transakcije je predmet formalnih regulatornih odobrenja u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Vlasnik River Stiks Kapitala Elvin Guri je jedan od osnivača i direktora DžetFajnens Internešenela, bugarske potrošačke finansisjke instutucije, koja je do trenutka njene prodaje grupaciji BNP Pariba Personal Fajnens odobrila više od 1,5 miliona kredita ukupne vrednosti od gotovo 500 miliona evra za oko 700.000 korisnika.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA