≫ 

PUTIN NAM PRETI SANKCIJAMA: Ako se ponovi slučaj zaraženog voća, RUSKE MERE ĆE BITI RADIKALNE

Roseljhoznadzor je upozorio da te mere mogu biti i radikalne, ukoliko se ponovi situacija

  • 63

Ruska sanitarna služba Roseljhoznadzor naglasila je da će preduzeti zaštitne mere zbog zaraženih proizvoda koji stižu iz naše zemlje. Agencija je upozorila da te mere mogu biti i radikalane, ukoliko se ponovi situacija.

Spas za poljoprivrednike: U oktobru počinje rešavanje problema posledica suše

BOGATO SELO ZA SIGURNU BUDUĆNOST Krkobabić: Osnivanje zadruga najbolji primer pomoći poljoprivredi

Kako se navodi, razlog za ovo upozorenje je najnovija isporuka voća u Rusiju i zemlje evroazijske unije, koje su bile zaražene.

Dalje, Roseljhoznadzor navodi, da je od avgusta do septembra 2017. godine bilo čak 12 slučajeva zaražene robe. Reč je bilo uglavnom o nektarinama, šljivama, breskvama.

- Smatramo da je neophodno da se nastavi zajednički monitornih proizvoda i prerađevina i da se reguliše roba namenjena izvozu u Rusiju. Karantini se takođe moraju kontrolisati češće. U suprotnom, bićemo primorani da preduzmemo restriktivne mere kada je reč o uvozu proizvoda koje su poreklom iz Srbije - saopštio je Roseljhoznadzor.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žeks

    21. septembar 2017 | 12:50

    Tako i treba.A trebalo bi i "sami sebi" da uvedemo sankcije zbog robe sumnjivog porekla,cesto netacnih deklaracija na proizvodima i sl.Nije bitno da li su u pitanju Rusi ili neko drugi,ljudi samo hoce da za svoj novac imaju odgovarajuci kvalitet.Da bar i mi imamo neku sluzbu koja bi kontrolisala,ali bas kontrolisala,sta sve jedemo pijemo i oblacimo.

  • Gugl

    21. septembar 2017 | 12:48

    Sta ima putin stime? A normalno...da neće da dozvoljavaju da se truje narod.

  • Ocajno pero

    21. septembar 2017 | 15:00

    Kada ce koje kakve jajare da prestanu da se prave pametni? Danasnja tehnologija moze da utvrdi sa tacnpscuv100% od kuda je roba, sa kog terena, sastav zemljista, izmeri zagadjenost u pola virusa i milioniti deo pesticida. Kupuju robu po Albaniji, Kosovu, Makedoniji, BiH jeftinije mesaju sa nasom robom zarad hiljadu dve evra. Ubijaju vola za kilo.mesa. Treba videti ko su ti izvoznici objaviti u medijima njihova imena i staviti ih na crnu listu. Svaku robu koju pokusaju da izvezu nase laboratorije da pregledaju ne jednom nego tri puta i sve to da plate. Nece im vise pasti na pamet da varaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA