Tramp potvrdio da je prihvatio Vučićev poziv i da ŽELI DA DOĐE U SRBIJU (FOTO)

Vučić je kazao da se na sinoćnjem prijemu američkog predsednika i njegove supruge za lidere koji se nalaze u Njujorku povodom održavanja Generalne skupštine UN, čak četiri puta rukovao sa Trampom, sa kojim je, čini mu se, duže od drugih imao prilike da razgovara

  • 89

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je američki predsednik Donald Tramp prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju.

Vučić otkrio detalje susreta sa Trampom i na kom jeziku je razgovarao sa Melanijom (FOTO)

ZNAM DA SI VELIKI LIDER: Makron uputio JAKE REČI predsedniku Vučiću (FOTO)

- Kada sam mu uputio poziv, detaljno sam obrazlagao zašto mislim da je važno da dođe u Srbiju. Govorio sam o odnosu svih građana u Srbiji prema njemu i američkoj politici, kako će ga dočekati ljudi u Sbriji, zašto je to važno, kao i da bi njegova pojava pokazala koliko Srbi žele to prijateljstvo - rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

Vučić je kazao da se na sinoćnjem prijemu američkog predsednika i njegove supruge za lidere koji se nalaze u Njujorku povodom održavanja Generalne skupštine UN, čak četiri puta rukovao sa Trampom, sa kojim je, čini mu se, duže od drugih imao prilike da razgovara.

Foto: Tanjug/Official White House Photo by Andrea Hanks

On je objasnio da je imao priliku da malo duže od ostalih lidera provede u društvu Trampa i da je mogao da mu iznese razloge zašto treba da dođe u našu zemlju.

- Imao sam malo više vremena od ostalih da provedem u njegovom društvu, zahvaljujući priči koju smo započeli, valjda i zato što smo iz istog regiona sa njegovom suprugom - istakao je Vučić.

O politici uopšte su, kaže, vrlo kratko razgovarali, ali je o Srbiji rekao sve što je želeo.

Preneo je da je, poslednji put kada se s njim rukovao, Tramp potvrdio da je prihvatio poziv i da želi da dođe u Srbiju.

Sa Melanijom Tramp je, naveo je srpski predsednik, razgovaro na mešavini srpskog i slovenačkog, tako da su se "odlično razumeli", objasnio je.

- Ona se trudila na slovenačkom, pomalo na srpskom, a ja najveći deo na srpskom i pomalo na slovenačkom, ono malo što znam na tom jeziku - ukazao je Vučić i primetio da je bio lepo primljen na tom prijemu.

Preneo je i da mu je predsedndik Tramp kazao da liči na nekog košarkaša NBA.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vinka

    20. septembar 2017 | 20:47

    Poseta predsednika Amerike imala bi veliki značaj za Srbiju.

  • Iva

    20. septembar 2017 | 17:53

    U Srbiju je svako dobrodošao, ne vidim zasto bi u ovom slučaju bilo drugacije. Mi cemo ga sigurno docekati domaćinski

  • Imenjak

    20. septembar 2017 | 19:30

    Welcom USA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA