≫ 

Ministarstvo poljoprivrede se oglasilo povodom navoda da je ograničen izvoz voća u Rusiju

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović će sledeće nedelje u Moskvi učestvovati na sednici mešovite komisije gde će sa najvišim ruskim zvaničnicima, između ostalog, i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Tkačevim, razgovarati o svim pitanjima

  • 1

Ministarstvo poljoprivrede izdalo je saopštenje povodom obaveštenja istaknutog na sajtu, Roseljhoznadzor, ruske sanitarne službe, da će preduzeti zaštitne mere zbog zaraženih proizvoda koji stižu iz naše zemlje. Srpski nadležni organi kažu da je reč o apsolutno netačnim tvrdnjama, koje su se pojavile u pojedinim medijima da je ograničen izvoz srpskih proizvoda na tržište Ruske Federacije.

Spas za poljoprivrednike: U oktobru počinje rešavanje problema posledica suše

BOGATO SELO ZA SIGURNU BUDUĆNOST Krkobabić: Osnivanje zadruga najbolji primer pomoći poljoprivredi

Uprkos tome što bi se neko i radovao takvim neistinama, u prethodnom periodu je postignuta izuzetna saradnja sa nadležnim ruskim institucijama, piše u saopštenju srpskog Ministarstva poljoprivrede.

- Potvrda dobre saradnje je značajan i konstantan rast izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije na tržište Ruske Federacije, posebno voća. U prvih osam meseci (januar-avgust) 2017. godine izvoz povrća iz Srbije u Rusiju bio je veći za 22 odsto nego u istom periodu 2016. godine, a izvoz voća bio je veći za 10 odsto - navode u Ministarstvu.

Foto: Profimedia, Designpics

Konkretno, kažu nadleži, u avgustu smo imali oko 1.200 pošiljaka, dok smo za pomenutih 12 pošiljaka u dnevnoj komunikaciji sa kolegama iz ruske nadležne inspekcije koje ćemo i obavestiti o rezultatima analiza istih.

- Svakako, ukoliko bude potrebe, inspektori Roseljhoznadzora su pozvani da u svakom trenutku dođu u Republiku Srbiju i zajedno sa srpskim kolegama analiziraju sve sporne tačke - ističu naši organi.

Foto: Milena Đorđević

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović će sledeće nedelje u Moskvi učestvovati na sednici mešovite komisije gde će sa najvišim ruskim zvaničnicima, između ostalog, i ministrom poljoprivrede Aleksandrom Tkačevim, razgovarati o svim pitanjima.

Ruska Federacija je za Srbiju jedan od dva najviša prioriteta u izvozu poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, zaključuje se u saooštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nodi yo

    21. septembar 2017 | 20:11

    Dok Rusi Srbima ne uvalise MIG-ove bez motora i drveni S300 uvozili su srpsko voce nemilice a sada kao zarazeno te crvavo eeee bas ste vi i oni "braca"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA