Andrej Meljničenko ne ulazi u strateško partnerstvo sa RTB Bor

Nekoliko beogradskih medija je danas objavilo da je ruska kompanija, SGC, čiji je vlasnik Andrej Meljničenko

  • 2

Firma "Eurazija edvajzori" (EURASIA ADVISORY) iz Londona koja kaže da zastupa ruskog magnata Andreja Meljničenka, je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta demantovala da je Meljničenko zainteresovan za strateško partnerstvo sa Rudarsko-topioničarskim basenom (RTB) Bor

MMF u poseti RTB-u Bor: Drago nam je da vidimo da RTB napreduje, pomoći ćemo u pronalaženju strateškog partnera (FOTO)

Nekoliko beogradskih medija je objavilo ranije da je ruska kompanija, SGC, čiji je vlasnik Andrej Meljničenko, jedan od najbogatijih ljudi u toj zemlji, zainteresovana za strateško partnerstvo sa RTB Bor.

Objavljeno je da je ta ruska kompanija uradila rudarsko-geološki, tehnološko-metalurški i finansijski presek stanja u RTB-u, i dostavila pismo o namerama da je spremna za pregovore o strateškom partnerstvu.

Foto: Wikimedia/Алексиус2

Beogradski mediji su danas objavili da su Rusi spremni da u početku invesiraju u RTB do 600 miliona dolara, da finansiraju otvaranje rudnika "Cerovo 2" i "Cerovo primarno", i da prošire rudnike "Veliki Krivelj" kod Bora i "Južni revir" u Majdanpeku.

Navedeno je bilo i da je ruska kompanija spremna da pregovara i o privatizaciji celog RTB-a.

Međutim, u večerašnjem e-mailu agenciji Beta, firma "Eurazija edvajzori" traži "povlačenje neistinite vesti o g. Meljničenku".

"Mi smo tek sada saznali da postoji takva kompanija (RTB Bor)", poručila je firma iz Londona, i dodala da "g. Meljničenko nema nikakvog interesa za tu imovinu, niti je povezan s bilo kakvim pregovorima".

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA