≫ 

Kome odlazi aerodrom Nikola Tesla? 4 ponude, mnogo odlaganja i koncesija na 25 godina

Odluka Vlade neće biti saopštena večeras, već će to učiniti sutra predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • 1

Vlada Srbije večeras će vanredno zasedati kako bi razmatrala odluku stručnog tima za dodelu koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla", rečeno je Beti u vladi.Sednica će početi u 20 sati, a razmatraće se odluka stručnog tima koji je razmatrao ponude koncesionara.

Četiri ponude za Aerodrom "Nikola Tesla": U budžet odmah između 350 i 450 miliona evra

Kako je rečeno agenciji Beta, odluka Vlade neće biti saopštena večeras, već će to učiniti sutra predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rok za odluku o izboru koncesionara za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" ističe danas, a za koncesiju beogradskog aerodroma stigle su četiri ponude.

Ponude su dostavili švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure ltd i Terna, francuska kompanija Vinci Airports i južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Odluka o najboljim ponudama za koncesiju trebalo je da bude doneta do 25. decembra, ali je potom taj rok pomeren na 29. decembar, pa na 5. januar.

Poziv zainteresovanim koncesionarima Vlada Srbije i Aerodrom "Nikola Tesla" objavili su 10. februara 2017. godine.

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera daje se na rok od 25 godina.

Kako danas pišu pojedini mediji, neke kompanije su ponudile više od 450 miliona evra za 25-godišnje upravljanje aerodromom.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA