Biće sve više posla, plate od 850 do 2.500 evra: Vučić za povratak mladih stručnjaka iz inostranstva

Ovde će sve više biti poslova kao u istraživačkom centru Kontinentala, a i primanja će, dodao je, biti sve veća

  • 82

Za sve što smo postigli u Kontinentalu važna je uloga fakulteta, te će nam i u Novom Sadu, i Srbiji uopšte, biti potrebno još fakulteta koji će školovati ljude za centre za istraživanje i razvoj, poput Kontinentalovog, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju istraživačkog centra nemačke kompanije u Novom Sadu.

VUČIĆ: U Srbiju su došli najveći i najbolji iz Nemačke! (FOTO)

Navodeći da će plata za oko 500 mladih stručnjaka u istraživačkom centru biti između 850 i 2.500 evra, Vučić je poručio i da je vreme da mlade i stručne ljude koji su otišli u inostranstvo počnemo da pozivamo da se vrate, jer, kako je napomenuo, ovde će sve više biti poslova kao u istraživačkom centru Kontinentala, a i primanja će, dodao je, biti sve veća.

- Treba nam još mnogo više mesta na fakultetima kako bismo mogli da odgovorimo savremenim trendovima i da ispunimo ovako visoke standrde kakve imamo u Kontinentalu - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kako kaže, prošle godine je u tom centru bilo 28 programera, i oni su mu, dodao je, objašnjavali kako to funkcioniše.

- Pokazivali su mi nešto, ja sam registrovao samo dugmiće i telefone... ništa nisam razumeo, ali dobro je što dolaze naprednije generacije, i srećan sam što možemo da pomognemo - poručio je.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Nada se, dodao je Vučić, da ćemo i narednog 7. marta razgovarati o novim investicijama u Kontinentalu i šta još država može da uradi da pomogne.

- Oni su zadovoljni, jer je Srbija pokazala da poštuje ono što je obećala, učinili smo sve što je dogovoreno, pokazali da smo pouzdan partner - rekao je, te dodao da će osim 500 planiranih stručnjaka sigurno biti posla za još mladih i sposobnih ljudi, a da će država imati snage da takve projekte i dalje pomaže.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Kad je reč o Novom Sadu, poručio je da je država spremna da gradu pomaže i na druge načine, pomenuo je Svetsku prestonicu kulture, te rekao da se to odnosi i na infrastrukturu, na lepši izgled grada.

- Prvi takav korak su dve fabrike koje smo već doveli u Novi Sad, ali hoćemo da menjamo i izgled grada i njegovu infrastrukturu - poručio je.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA