VUČIĆ: U Srbiju su došli najveći i najbolji iz Nemačke! (FOTO)

Jedan od najvećih svetskih dobavljača u auto-industriji nemačka kompanija Kontinental potpisala je danas s Vladom Srbije Memorandum o razumevanju

  • 1

Jedan od najvećih svetskih dobavljača u auto-industriji nemačka kompanija Kontinental potpisala je danas s Vladom Srbije Memorandum o razumevanju što će omogućiti zapošljavanje novih 500 radnika i investiciju od 17 miliona evra.

Memorandum su potpisali ministar privrede Željko Sertić, generalni direktor kompanije Kontinental za Srbiju Živko Topalović i gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Potpisivanju memoranduma prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik nemačke kompanije Markus Murk.

Vučić je, dok su Sertić i Murk potpisivali memorandum, rekao novinarima "ovo su oni koje sam molio da dođu kada smo bili u Subotici".

- Došli su najveći i najbolji iz Nemačke - rekao je Vučić.

On je dodao da je porediti kompaniju Kontinental kao "porediti mercedes i fiću".

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Sertić je podsetio da je potpisivanje memoranduma s nemačkom kompanijom pokazatelj podrške ekonomskim reformama koje sprovodi Vlada Srbije, kao i naporima lokalne samouprave Subotice.

On je podsetio da Kontintetal u Srbiji, odnosno Subotici, posluje od 2011. kada je uz investiciju od 11 miliona evra zaposlila 650 radnika.

- Ugovor o inveticiji biće potpisan u narednih 30 dana, a fabrika bi trebalo da bude otvorena u drugoj polovini sledeće godine. Država će tu investiciju pomoći sa tri miliona evra, a grad Subotica će za izgradnju fabrike obezbediti 2,5 hektara - objasnio je Sertić.

Obaveza te fabrike, kako je istakao, jeste da u naredne tri godine zaposli 500 radnika i da narednih pet godina ima obavezu da zapošljava najmanje 1.150 radnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA