≫ 

Šta sve može da se kupi za 400.000 evra, umesto najskupljeg auta na sajmu? (FOTO)

- Uložiti sve na jedno mesto je rizik. Ako uložite u više različitih stvari, manje su šanse da sve propadne, odnosno veće su šanse da dobijete - konstatuje Kovačević

  • 10

Najskuplji eksponat ovogodišnjeg Sajma automobila i motocikala DDOR BG Car Show 06 i 12. Motopassion svakako je Lamborgini Huracan GT3 koji je izložen u hali 1. Jedan od samo oko 70 proizvedenih primeraka ove verzije košta čak 397.000 evra, a samo pojedini imaće šansu da ikada sednu u crnu "lepoticu". Iako bi voleli da ga imaju čak i oni koji nisu pasionirani zaljubljenici u kola, nije tajna da bi sa tolikom sumom moglo još mnogo drugih korisnih stvari da se kupi i da se u njima uživa.

Najisplativija investicija u Srbiji: Evo u koju nekretninu je napametnije da uložite novac

Pogotovo kada se uzme u obzir da je, osim cene od 397.000 evra, potrebno još 300.000 evra kako bi automobil doveo u stanje da izađe na stazu. Jer, retki su oni koji bi ga kupili samo da bi se "švrćkali" gradom.

Foto: Facebook/TopSpeed Magazine

S obzirom na veoma ograničen broj proizvedenih primeraka, kao i to da je pomenuti model tu verovatno samo promocije radi, nismo mogli, a da se ne zapitamo šta bi, recimo, neko ko ima toliki novac mogao da uradi sa njim?

Pitali smo konsultanta za strana ulaganja Milana R. Kovačevića da nam da savet i on je dao nekoliko predloga:

Foto: Medija centar Beograd

1. Može se kupiti dosta dobar stan - Ovo je, mnogi kažu, najsigurnija investicija, jer nema šta da se izgubi. Bilo da uživate u tom prostoru lično ili uzimate novac od kirije. Potrebna su samo dodatna ulaganja u vidu popravki s vremena na vreme.

2. Kupiti broj akcija u nekom domaćem preduzeću - Ulaganje u akcije spada u rizične investicije, ali ako uložite u više različitih akcija, u najgorem slučaju, bićete na pozitivnoj nuli. Verovatnoća da kupite akcije nekoliko firmi i da svima u isto vreme padne cena je minorna.

3. Postati vlasnik nekog zemljišta kod nas ili u inostranstvu - U Srbiji može lepo da se živi i od izdavanja zemlje, ali još bolje ako započnete sa uzgajanjem voća ili povrća koje kod nas dosta dobro uspeva.

4. Priuštiti sebi neku skupu sliku - Ovo je za lično zadovoljstvo, mada nije isključeno da ta ista slika jednog dana može više vredeti.

Foto: RTB

5. Izdvojiti za određenu količinu zlata - Zlato je "uvek na ceni" i spada u jednu od sigurnijih investicija.

Sada je pravo vreme za trgovanje akcijama! + Kalendar objava i vodič za trgovanje

6. Kupiti akcije neke američke kompanije - Ovde je moguće dobro zaraditi jer su to ozbiljne kompanije sa velikim profitima.

7. Kupiti preduzeće srednje veličine negde u inostranstvu, koje se bavi uslužnim delatnostima, pre nego proizvodnim (po mogućstvu proizvodnja nekih tehnologija ili igrica).

Foto: Profimedia, Pixabay

8. Dobro je uložiti u štednju - Kamate nisu neke, ali dok vam novac stoji na sigurnom mestu, nešto i zaradite.

Ovaj uspešni konsultant preporučuje svakome ko ima blizu 400.000 evra da uloži u nekoliko stvari, umesto u jednu.

- Uložiti sve na jedno mesto je rizik. Ako uložite u više različitih stvari, manje su šanse da sve propadne, odnosno veće su šanse da dobijete - konstatuje Kovačević.

Shodno svačijem afinitetu i, pre svega, mogućnostima. Na kaju krajeva, možda ulaganjem u neke od ovih stvari zaradite toliko da jednog dana sebi možete da priuštite dva ovakva crna Lamborginija.

Da li su bolje besne mašine ili dame pored njih - Sajam automobila 2018.

Daljinac

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deks

    23. mart 2018 | 09:53

    E pa vidite siptari nisu kupovali skupa auta nego kupili zemlju od nas Srba pa na zapadu drzavu i na kraju siptari krivi a ne mi alovni bezbozni i.......

  • Margo

    23. mart 2018 | 10:10

    E ove akcije u domaćem preduzeću. Ali samo 300.000 za to ostatak ostaviti za bensedine.

  • Djuka

    23. mart 2018 | 09:47

    Može mnogo toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA