Ne dobijaju samo vojnici i policajci jeftine stanove: Određene dve nove kategorije, možda ste baš vi među njima

Dobra vest je da vrata nisu zatvorena drugim profesijama

  • 9

Ukoliko se projekat izgradnje jeftinih stanova za bezbednjake pokaže uspešnim nakon godinu ili dve, mogao bi da se proširi i na druge zaposlene u javnom sektoru, poput prosvetnih i zdravstvenih radnika.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da država nijednog trenutka "ne zatvara vrata drugima", odnosno da će se, nakon godinu ili dve videti kako projekat izgradnje jeftinih stanova ide, posle čega bi se mogao proširiti.

Vojnici i policajci Srbije prvi na listi za jeftine stanove: Stefanović najavio lepu vest u Skupštini

- Daleko smo od toga da će to važiti samo za snage bezbednosti. Počeli smo sa njima, jer tih ljudi ima 30.000 i oni nemaju i nisu imali nikakve mogućnosti da reše svoje stambeno pitanje. Moramo da vidimo kako će se ralizovati ovaj projekat, jer ovo je sada model koji može da se primeni i na neke druge kategorije stanovništva - rekla je Mihajlovićeva.

Za sada je predviđeno da stanovi za pripadnike bezbednosnih snaga budu izgrađeni u šest gradova, a za te će stanove moći da konkurišu pripadnici MUP, Ministarstva odbrane, Vojske, BIA, i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    23. maj 2018 | 10:40

    A vi koji radite za 20000 I 30000 hiljada placacete stanove po 1000 eura kvadrat a policija I vojska po 300. Bas pravedno.Obezbedite sve koji su dosli sa strane,a mi koji smo rodjeni ovde zivimo kao podstanari ili kod roditelja.

  • jaki

    23. maj 2018 | 08:41

    Da se ne lazemo vecina njih je stanbeno obezbedjena,a ceka stan,posebno vojska,stanovi im se vode na rodbini ili bankama,mnogi nisu hteli stanove zbog UTS,a sada traze stan nista oni ne doprinose vise ovoj Drzavi od prosvete, lekara,gradjevinskog radnika....

  • Zoran

    23. maj 2018 | 07:50

    A zasto samo bezbednjaci dobijaju stan? Zasto je to praksa vec decenijama? I ja radim u zdravstvu sa platom od 38000 i mogu samo da sanjam stan. Brat mi radi u vojsci ima platu kao ja benificirani radni staž i pola godine ne radi od slobodnih dana,odmora itd...Zasto je ostali javni sektor u podredjenom polozaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA