≫ 

Bulatović: Predloženo razrešenje direktora aerodroma Niš

Đurđanović je zvanično postao direktor 2015. godine, nakon sprovedenog konkursa na kojem je bio jedini kandidat

  • 28

Gradsko veće Niša predložilo je smenu Vladice Đurđanovića sa mesta direktora JP Aerodrom Niš i niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”, jer je on, kako su rekli, “protivzakonito povećavao plate, čime je oštetio budžet Grada", prenose Južne vesti.

Smenu je predložio Grad Niš kao osnivač preduzeća, a na osnovu izveštaja Budžetske inspekcije koja je, kako je kaže Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, utvrdila nepravilnosti.

- Reč je o Predlogu za razrešenje direktora aerodroma i JKP Gorica, a u skladu sa članom Zakona o javnim preduzećima 48, koji predviđa da Gradsko veće podnosi predlog i dostavlja direktorima na izjašnjenje, a nakon 20 dana i formalno u jednom ili drugom pravcu nastvlja sa procedurom, u smislu konačnog predloga za razrešenje koji ide skupštni ili ukoliko činjenice pokazuju drugo da se sa tim zastane - objasnio je Bulatović.

Đurđanović je, kako pišu Južne vesti, navodno suprotno zakonu povećao početnu osnovicu za plate za dve trećine, čime je napravio probleme budžetu Niša. Menjani su, kako je rečeno na Veću, i sistematizacija i opisi radnih mesta, pa je plata rasla i sa tim promenama.

Niš poklonio državi Aerodrom "Konstantin Veliki"

- Najdrastičniji primer je jedan od šefova koji je 2015. primao 50.000 dnara, a nakon uvećenja osnovica zarade i promena naziva njegovog radnog mesta zarada mu je porasla na 100.000 dinara - kazao je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur.

Đurđanović je nezakonito povećavao plate, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je rekao da je u protekle tri godine grad Niš iz budžeta isplatio aerodromu 276 miliona dinara za investicije, zarade i tekuće troškove, a da je ustanovljeno da su 153 miliona otišla na zarade.

- Oni su se neracionalno ponašali budžetskim sredstvima - istakao je Banđur.

Šefica odseka budžetske inspekcije Spomenka Milojević kazala je da će javnom preduzeću "Aerodrom Niš" biti naloženo da vrati iznos zarada koje su prekomerno isplaćivane.

Đurđanović je direktor od 2015. godine, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Da bi smena Đurđanovića bila konačna moraju da je potvrde i odbornici niške Skupštine, ali i dalje se ne zna kada će ta sednica biti održana, jer upravo zbog situacije oko poklanjanja aerodroma, Niš preživljava parlamentarnu krizu, prenose Južne vesti.

Južne vesti podsećaju da je Đurđanović postao vršilac dužnosti direktora Aerodroma 2014. godine, nakon što je ostavku podneo Dragan Bugarinović, a zvanično je postao direktor 2015. godine, nakon sprovedenog konkursa na kojem je bio jedini kandidat.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA