Bez Turaka ne bismo imali ništa u Žitorađi, Krupnju, Beloj Palanci i Vladičinom Hanu

Hoću da imamo najbolje odnose sa Turskom, poručio je Vučić

  • 21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučića je izjavio da je za našu zemlju važno da stalno unapređuje odnose sa Turskom, gde će danas popodne, na poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, prisustvovati u Eskišehiru svečanom otvaranju "Transanadolijskog gasovoda" za prirodni gas (TANAP).

Lidl stigao u Srbiju! Ovo je simbol napretka, pridružujemo se uspešnim zemljama: Vučić na otvaranju logističkog centra (FOTO)

- Za nas je ovo, pre svega, od velikog bilateralnog značaja, čast je za nas da budemo pozvani, iako ne mislim da u TANAP-u će biti mnogo gasa za Srbiju, ali će biti za Italiju, Albaniju i druge zemlje - rekao je Vučić novinarima.

- Hoću da imamo najbolje odnose sa Turskom - poručio je Vučić i naglasio da je važno da pokažemo stalni napredak odnosa Srbije i Turske.

On je kazao da će, sa druge strane, biti gasa za nas od Turskog toka.

Vučić je rekao da teško možete da nađete nekog ko bi investirao u otvaranje fabrika u, na primer, Lebanu, a da to nisu Turci, koji su otvorili fabriku i u tom mestu i u Žitorađi, Krupnju, Beloj Palanci i Vladičinom Hanu.

- Ne bismo imali ništa u Vladičinom Hanu, osim Nektarovog pogona, da nam nije Turaka, to jest Teklasa. Da ne govorim o velikim fabrikama u Kraljevu i Nišu -  rekao je Vučić.

Istakao je da će naravno da ode na poziv Erdogana u Tursku, jer je posle poplava u Krupnju tražio od njega da Turci i tamo otvore fabriku. Kako je rekao, Turci su za nas mnogo učinili i tek će da učine i njegova obaveza je da ide u Tursku.

On je naveo da će u četvrtak ići u Kruševac da otvori veliki nemačku fabriku Kromberg Šuber, sa 2.500 zaposlenih, što je velika stvar za taj grad.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zm

    12. jun 2018 | 15:28

    Vodi ti njih iz Krupnja tamo kod tvoih.

  • Коча

    12. jun 2018 | 14:28

    Ни Ћеле кулу...

  • Ogi

    12. jun 2018 | 13:10

    Pa sta to onda govori o nama, ako ,,bez Turaka ne bismo imali nistavzar ni za sta nismo sposobni osim da crncimo u tudjim fabrikama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA