≫ 

Da li će poskupeti beli hleb? Vlada donela odluku o maksimalnoj ceni vekne za narednih šest meseci

Da nema uredbe koja određuje cenu hleba, vekna "Sava" mogla bi da košta i do 80 dinara

  • 16

Građani koji svakodnevno kupuju hleb "Sava" mogu da odahnu, jer cena najprodavanije vekne u Srbiji do kraja januara naredne godine neće smeti da pređe 46 dinara.

Vlada Srbije produžila je 1. avgusta Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, čime su trgovcima ograničene marže, a samim tim i cena vekne. Takođe, pekari su obavezni da proizvedu bar 30 odsto ove vrste hleba svakog dana.

Zašto prodavnice drže hleb u papirnim kesama?

U Uniji pekara objašnjavaju da bi bez ove uredbe cena ove osnovne vrste hleba mogla bi da ide i do 70, 80 dinara, a to je hleb koji kupuje 80 odsto naših građana. Na sreću, maksimalna cena ove vrste hleba ostaje 46 dinara do kraja godine.

Oni koji se ogluše o ovu Uredbu i ne proizvedu dovoljne količine hleba "Sava", ili mu odrede cenu veću od pripisane mogu da budu kažnjeni kaznom od 100.000 do dva miliona dinara.

Video: Kako doći do parčeta hleba na najkomplikovaniji način

(G. Avalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eden

    2. avgust 2018 | 13:08

    Ova tema me uvek nervira. Pa narod najmanje jede hleb. Ima pekara kod kojih je i 25 dinara. Batalite ljudi to. Okrenite se stvarnim problemima.

  • Realista

    2. avgust 2018 | 08:55

    A zašto bi poskupjelo brašno kad je cijena pšenice manja nego prošle godine?

  • Uroš

    2. avgust 2018 | 07:35

    Koga je briga koliko košta 1 beli hleb!? Da l je 30 ili 40 dinara?! Koliko je kilogram mesa, mleka, goriva? Danas ko ode u prodavnicu sa 2000 može da izađe sa jednom, eventualno 2 male kese u rukama. Hleb je najmanji problem. Mada, kad bolje razmislim, uskoro će nam i biti najvažniji hleb i voda. Polako se vraćamo u doba najgorih ratnih siromaštava. Počeće i vodenice da rade kako napreduje država!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA