"Viz Er" menja pravila: Od 1. novembra ovaj komad prtljaga biće besplatan

Svaki treći putnik je doplatio za čekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu sa točkićima, koja se može uneti u kabinu

  • 0
Aerodrom NIŠ, Viz Er, Wizz air, avion, Malme - Niš Foto: Telegraf

Niskotarifna avio-kompanija "Viz Er" uvodi novu i transparentnu politiku prtljaga čiji cilj je da putnicima olakša ukrcavanje u avion i garantuje svim putnicima besplatan unos jedne ručne torbe u kabinu aviona.

Ova promena uvodi se od 01. novembra 2018. godine i obradovaće putnike kojima je najveći problem kod kratkih putovanja doplata prtljaga.

5 stvari koje morate da uradite ako ste propustili vaš let

Podaci ove avio-kompanije pokazuju da kašnjenja zbog prtljaga utiču na preko 10.000 letova godišnje, kao i da se u poslednjih pet godina dužina boravka na nekoj destinaciji konstantno smanjuje i da sada svaki treći putnik Wizz Aira putuje na tri dana ili manje.

Prtljag koji je moguće uneti, Foto: Viz Er

Zbog kraćih putovanja putnici nose lagan i probran prtljag. Svaki treći putnik je doplatio za čekiranu torbu dok je svaki sedmi izabrao putnu torbu sa točkićima, koja se može uneti u kabinu.

Od 01. novembra svaki putnik ima pravo na jednu besplatnu ručnu torbu (40x30x20 cm) u kabini, dok će onim putnicima koji kupe Viz prioritet biti dozvoljeno da unesu i jedan kofer (55x40x23 cm).

Na osnovu reakcija putnika i promena obrazaca putovanja, uvedeno je čekiranje prtljaga težine do 10 kilograma kako bi se omogućio udoban let po početnoj ceni od samo 7 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA