Čestitka onima koji 365 dana rade po ledu, kiši, snegu, vrućinama

Milorad Grčić, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije pozdravio rudare-junake, povodom nihovog dana

  • 5

Čestitka Milorada Grčića, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, povodom 6. avgusta Dana rudara

Rudari „Elektroprivrede Srbije“ iz godine u godinu svojim radom dokazuju da su najčvršća karika u lancu sigurnosti srpskog energetskog sistema. Bez vas, rudara „Elektroprivrede Srbije“, koji radite u svim uslovima, 365 dana u godini i po ledu, kiši, snegu, vrućinama, ne bi bilo moguće obezbediti stabilnu i sigurnu proizvodnju uglja i električne energije u Srbiji. Uz rudarski pozdrav „Srećno“ želim vam dobro zdravlje i srećan Dan rudara!

Rudari EPS-a ispunili su polugodišnje planove i predanim radom nadoknadili su zaostatak iz zimskog perioda, kada su ledeni talas i loši uslovi ometali otkopavanje uglja. Danonoćni rad rudarskog sektora omogućio je bolju proizvodnju u termoelektranama, koje su u trenutku veoma loše hidrološke situacije na Dunavu i Drini okosnica proizvodnje energije.

ISKOPALI 17,5 TONA UGLJA

U prvoj polovini ove godine rudari EPS-a iskopali su ukupno 17,5 miliona tona uglja, što je za jedan odsto više od plana. Proizvodnja uglja na kopovima Rudarskog basena „Kolubara“ i kostolačkog kopa „Drmno“ u periodu januar-jun 2017. godine je na nivou proizvodnje u istom periodu prošle godine.

Očekujemo da će do kraja godine biti ispunjeni proizvodni planovi i u rudarskom sektoru i u proizvodnji i snabdevanju električnom energijom oko 3,5 miliona EPS-ovih kupaca. Rezultati iz prve polovine godine pokazuju da su planovi ostvarivi zahvaljujući vrednim i odgovornim zaposlenima u EPS-u. Zahvaljujući stručnosti, odgovornosti i posvećenosti svih zaposlenih i posebno rudara, „Elektroprivreda Srbije“ obezbedila je stabilno snabdevanje električnom energijom domaćinstava i privrede u Srbiji i tokom najtoplijih tropskih dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA