Grčić: EPS spreman za zimsku sezonu, neće biti restrikcija

Grčić je za RTS rekao da neko želi da unese nemir među građane i da plasira dezinformacije da će biti redukovano snabdevanja električnom energijom

  • 0

- Snabdevanje električnom energijom za građane i za privredu je stabilno i EPS je spreman za pouzdanu isporuku električne energije za predstojeću zimsku sezonu - rekao je direktor Milorad Grčić, v. d. direktora Javnog preduzeća "Elektroprivrede Srbije".

Grčić je za RTS rekao da neko želi da unese nemir među građane i da plasira dezinformacije da će biti redukovano snabdevanja električnom energijom.

- Restrikcija neće biti, jer nema potrebe da ih bude. Prethodne godine bila je ista priča, da ćemo imati isti problem, pa u zimi koja je bila jedna od najhladnijih u prethodnih 10 godina Srbija je bila primer sigurnosti snabdevanja u regionu i Evropi – istakao je Grčić.

Kako kaže, sistemi su remontovani i spremni za zimu, hidroagregati u hidroelektranama su spremni, deponije uglja na termoelektranama se pune po planu.

- Na deponijama imamo 600.000 tona uglja više nego u istom periodu prošle godine - rekao je Grčić i dodao da je na površinskim kopovima u Kolubari i Kostolcu od početka  godine proizvedeno 29,8 miliona tona uglja.

Dovoljne količine uglja obezbeđene su i za snabdevanje građana koji taj energent koriste za grejanje. Govoreći o ekipama za popravke na niskom naponu, gde nedostaju monteri i vozila, on je rekao da se taj problem rešava.

- To smo rešili i nastavićemo da unapređujemo taj sektor dalje - rekao je Grčić.

Prvi čovek EPS-a kao primer ulaganja u niskonaponsku mrežu naveo je radove u Podrinjskom kraju, u kojem je obišao radove na terenu opština Krupanj i Ljubovija.

- Imali smo značajna ulaganja u Podrinjskom delu. Krenuli smo instaliramo 52 kilometra niskonaponske mreže na teritorijama opština Ljubovija, Mali Zvornik, Krupanj i Loznica – istakao je Grčić

EPS u Podrinju menja drvene bandere novim betonskim i rekonstrukcija 52 kilometara niskonaponske mreže, koja će biti gotova za tri nedelje, samo je prva faza, jer će se radove nastaviti i tokom zime.

- Cilј nam je da lјudi koji žive u celoj Podrinjskoj oblasti imaju bolјe uslove za život jačanjem infrastrukture, jer se time stvaraju uslovi za otvaranje fabrika i novih radnih mesta – istakao je Grčić prilikom obilaska radova u ovom području zajedno sa Bojanom Atlagićem, v. d. direktora ODS "EPS Distribucija".

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA