Lazar iz Zaječara u teškom psihičkom stanju: Ana ga je lažno prijavila za silovanje, a on sada kaže da mu je život upropašćen

Srećom po njega, devojku su ubrzo raskrinkali lekarski nalazi

  • 14

- U teškom sam psihičkom stanju. Idem kod lekara, život mi je uništen - izjavio je Lazar L. (20) iz Zaječara, koji je završio u pritvoru nakon što ga je bivša devojka Ana L. (19) lažno prijavila za silovanje i nanošenje brutalnih povreda.

Preokret u Zaječaru, Ana priznala da je samu sebe grizla jer je patološki zaljubljena u Lazara

Evo koliku kaznu može dobiti Ana L. (19) iz Zaječara, koja je lažno prijavila Lazara za silovanje i ugrize: Je li ovo pravedno?

Mladić, čiji je život upropašćen zbog lažnih optužbi, više nije želeo da govori o zlu koje ga je snašlo. Srećom, da situacija ne bude još gora po njega, devojku su ubrzo raskrinkali lekarski nalazi, koji su potvrdili da nije silovana.

Nakon što joj je tužilac predočio dokaze, Ana je priznala da je podnela lažnu prijavu.

Protiv devojke će biti pokrenut postupak za lažno prijavljivanje. Za ovo krivično delo zaprećena je višegodišnja zatvorska kazna, ali uprkos tome, ono nije retka pojava u sudskoj praksi.

- Za osnovni oblik ovog dela, koji podrazumeva samo lažno prijavljivanje, predviđena je kazna zatvora od tri meseca do tri godine. U slučaju da je lažna prijava izazvala pokretanje krivičnog postupka, predviđena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora - kaže portparol beogradskog Trećeg osnovnog tužilaštva, Ivan Marković.

On napominje da lažno prijavljivanje može imati velike posledice, poput optuživanja i hapšenja nevine osobe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA