Ostao priklješten u automobilu koji je voz bacio na banderu: Ovo je mladić koji je poginuo u udesu u Brestovcu (FOTO)

Nesrećni mladić bio je putnik u vozilu “ford galaksi” kojim je upravljao njegov rođak Elvis Denić (27) a koji se na pružnom prelazu sudario sa vozom

  • 0

Aleksandar Marković (23) iz Zaplanjske Toponice je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi koja se u ponedeljak oko 19.40 sati dogodila u leskovačkom selu Brestovac,kada se auto sudario sa vozom.

Stravičan prizor na pruzi kod Leskovca: Voz udario automobil, pa ga bacio na banderu, očevici zanemeli od užasa

KO JE KRIV ZA NESREĆU KOD LESKOVCA: Iako je video da voz dolazi, dao je gas, pa izazvao jeziv sudar!

Nesrećni mladić bio je putnik u vozilu “ford galaksi” kojim je upravljao njegov rođak Elvis Denić (27) a koji se na pružnom prelazu sudario sa vozom.

Pravim čudom, iako povređeni, bez životno ugrožavajućih povreda prošli su i vozač putničkog automobila i njegova trojica saputnika, Elvisov rođeni brat Zoran Denić (23), i rođaci Stefan Tanić (22) i Filip Denić (16).

Vest o Aleksandrovoj pogibiji zavila je u crno porodicu Marković. Najteže je njegovoj majci Svetlani koja je prošle godine izgubila i supruga.

Foto: Telegraf

- Aca i njih četvorica se nisu razdvajali, mnogo su se voleli… Zajedno su radili, to su vredna i poslušna deca. Te večeri su odavde krenuli u Brestovac. Sina od tada više nisam videla i nikada ga neću videti -  naricala je očajna žena gledajući sliku nastradalog mladića.

Dodaje da joj je mnogo teško to što je stradao na tako stravičan način.

- Čula sam da su morali da iseku kola da bi ga izvukli... Da je bio mnogo posečen i to po vratu. Nisam imala snage da odem u Brestovac, ne bih to mogla da podnesem - jadikovala je Svetlana.

Foto: Telegraf

Elvis, koji je zbog povreda vrata i karlice zbrinut u niškom Urgentnom centru, kaže da je sa rođacima kobne večeri krenuo do Brestovca da kupe nešto za večeru.

- Poslednje što sam čuo je nečiji uzvik: " Pazi, voz." Probudio sam se u nekoj njivi, ali sam se vrlo brzo opet onesvestio jer sam leteo jedanaest metara pre nego što sam pao. Tolika je bila silina udarca – opisuje nesreću Elvis.

Foto: Telegraf

Ratomir Cvetanović, jedan od prvih ljudi koji se zatekao na mestu tragedije, kaže da je prizor bio stravičan.

- Čuo sam strašan tresak, odmah sam pomislio da je nekog zgazio voz. Istrčao sam napolje i video strahotu. Auto je bio bukvalno obmotan oko bandere, na sve strane su bili komadi metala… Jedan mladić je pokušavao da ustane, pao je, drugog su pokušavali da izvuku iz kola… Koliko sam čuo, vozilo u kom su se nalazili mladići je naišlo je sa sporednog puta i pokušalo da mimoiđe kolonu koja je čekala na prolazak voza. Rampa je bila spuštena ali su oni hteli da se provuku, voz ih je udario i vukao dok ih nije odbacio na banderu - kazao je Cvetanović.

Foto: Telegraf

U niškom Kliničkom centru saopšteno je da niko od povređenih nije životno ugrožen.

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA