Draganin prijatelj u suzama izneo novu verziju tragedije na pruzi: Željko je rekao "Kad ginem ja, bolje da poginemo zajedno", i odveo je u smrt!

Nezapamćena tragedija potresla je Srbiju do srži

  • 8

Vest da su momak i devojka 20 minuta posle ponoći skočili pod voz u mestu Straža kod Loznice, odjeknula je Srbijom kao metak. Prvobitno se pojavila informacija da je par skočio zajedno na šine, a onda je teretni voz na pruzi Ruma-Brasina usmrtio Draganu Vasić (25) iz Straže, a Željka Lazarevića (24) iz Novog Sela teško povredio, dok je devojčica K. M. (16) zadobila lakše povrede. Međutim, postoje indicije da se nije sve tako desilo, o čemu je za Telegraf.rs pričao i njen blizak prijatelj, grcajući u suzama.

Srbija je u šoku: Dragana i Željko su skočili pod voz držeći se za ruke. Ona je na mestu ostala mrtva, njemu se bore za život

Draganin blizak prijatelj, koji je nesrećnu devojku ceo život poznavao, kaže za Telegraf.rs da su njih dvoje zajedno odrasli i da su bili jako dobri prijatelji. Dragana je sa Željkom bila dve godine u vezi, i on je znao za to. Stalno su se mirili i svađali, pa ju je savetovao da ga ostavi.

On nam je ispričao kako se Dragana i Željko sasvim sigurno nisu držali za ruke i otišli zajedno u smrt, već da je čuo strašnu verziju nesreće od očevidaca:

- Dragana mi je sinoć pisala na Fejsbuku, ali ja nisam video poruku na vreme. Kada sam hteo da joj odgovorim, već je otišla sa Željkom da se vidi.

- Sa njima je bila i njena nećaka (16), ćerka njene sestre. Otišli su na bankinu kod pruge, bilo je tamo veliko društvo. Zezali su se, pričali, pili... U jednom trenutku Dragana i Željko počeli su da se svađaju. Devojčica je sve vreme bila pored njih - počeo je za Telegraf.rs svoju priču ovaj mladić.

Kako kaže, ispričali su mu jezivu verziju priče.

PILI SU, A ONDA SU SE POSVAĐALI. ON JE STAO NA ŠINE I URLAO JEDNU REČENICU

- Oni su se posvađali, a Željko je počeo da se dere kako neće bez nje ni da živi. Kažu da je stajao nasred pruge, da nije hteo da se pomeri. Da ga je ona sa sestričinom molila da se smiri, da siđe odatle, da dođe da razgovaraju. Dreknuo je "Kad ginem ja, bar da poginemo zajedno" - nije hteo da je pusti, i odveo ju je u smrt. On se izvukao - priča kroz suze ovaj mladić.

Ne želi, kaže, da optužuje bilo koga za bilo šta, ali ovo je verzija priče koju su mu preneli očevici, kako tvrdi, kao i mađinovođa, koji je odmah pozvao policiju i ispričao šta se desilo.

Inače, Dragana i Željko bili su u vezi pune dve godine, koja se često prekidala zbog neprestanih svađa i razmirica.

- Govorio sam joj da ga ostavi, da joj ne treba, šta ima da se miri sa njim. Očigledno nije mogla, ne znam. Sada kada su se poslednji put pomirili, ona mi nije ni rekla - kroz suze govori Draganin prijatelj.

Kako kaže, ne može da dođe sebi od toga što je čuo. Ne može da se pomiri sa jezivom tragedijom.

- Bio sam u gradu, i u taksiju sam rano jutros čuo šta je bilo kada sam se vraćao kući. Bukvalno nisam mogao da poverujem. Išao sam kod njenih, ljudi su nemi, niko ne može da dođe sebi. Ne mogu da budem siguran da je sve što sam čuo sto posto tačno, ali Dragana se nije ubila, garantujem! - govori potreseni mladić.

Foto-ilustracija: pixabay.com

DEVOJČICA JE VRIŠTALA DA SE SKLONE S PRUGE

Kažu da je mašinovođa video kako se mladić i devojka "guraju" i pokušao da zakoči, ali to nije bilo moguće, neutešno priča ovaj mladić.

- Dragana nikada mrava ne bi zgazila. Bila je predivna, vesela devojka. Nema šanse da se ubila, nikada to ne bi uradila. On ju je odveo u smrt, a da li je to ubistvo, ili je hteo oboma da presudi, ja ne mogu da znam, nisam bio tamo. Ali ne mogu da verujem. Bili smo kao nokat i meso, odrastali smo zajedno, ona mi je bila jedan od najvernijih prijatelja - završava kroz jecaje Draganin prijatelj.

Devojčicu (16) je voz udario u glavu sa strane dok je prolazio, jer je ona vrištala i govorila im da se sklone jer ide voz. Prošla je sa nekoliko flastera na licu, kažu da nije ništa strašno.

Željko je u teškom stanju na intenzivnoj nezi u Loznici i bore se za njegov život.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA