Detalji krvne osvete zbog ubistva Bojovića: Cvetanovića likvidirali umesto brata, pucali mu u leđa u vranjskom haustoru (FOTO SA MESTA ZLOČINA)

Sve je očigledno počelo 29. aprila 2013. godine, kada je ubijen Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, označenog kao vođe zemunskog klana

  • 3

Jugoslav Cvetanović ubijen je u sredu posle ponoći u centru Vranja, a sumnja se da je ovde reč o krvnoj osveti zbog ubistva Nikole Bojovića, za koje se sumnjiči njegov rođeni brat Cvetanovića, Saša.

Pozadina mafijaške sačekuše u Vranju: Cvetanović predosetio da će mu ubiti brata, pa molio da ga saslušaju kao svedoka

NOVA MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA U SRBIJI: Ubijen brat osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića, Jugoslav Cvetanović likvidiran u Vranju

Ubijen je u noći između utorka i srede sa više hitaca u leđa na ulazu u haustor zgrade "Lepa Brena“ u strogom centru Vranja.

Sve je očigledno počelo 29. aprila 2013. godine, kada je ubijen Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, označenog kao vođe zemunskog klana, prenose Vranjske.

Za ovo ubistvo osumnjičen je i kasnije uhapšen u Crnoj Gori Saša Cvetanović, zvani Pitbul ili Gladijator, rođeni brat sada ubjenog Jugoslava Jugeta Cvetanovića.

Kako je na suđenju za ovo ubistvo prikazano na snimcima sigurnosnih kamera, Saša Cvetanović osumnjičen je kao neposredni ubica Bojovića, koji je najpre pucao u njega, a zatim, kada je Bojović pao, nastavio da puca u žrtvu spreda i otpozadi.

Kako su "Vranjske“ pisale te godine, Saša je odranije bio poznat policiji.

Foto: S. Tasić/OK Radio

- On je naš "poznanik“ – rekao je tada za „Vranjske“ izvor iz PU Vranje – još od njegovih maloletničkih dana. Nema dela za koje ovde nije privođen i procesuiran, nije bilo samo ubistva i silovanja. Narkomanija, krađe, obijanja, nasilničko ponašanje, to je bilo uobičajeno za njega.

MI SMO OBELEŽENI, JOŠ SAMO FALI DA NAM STAVE "TARGET" NA GLAVU

Bojeći se krvne osvete u sukobu crnogorskog klana Šaranovića sa "zemuncima“ Luke Bojovića, mlađi Sašin brat, sada ubijeni Jugoslav, rekao je 2013. za "Vranjske“ da se brine za svoju i bezbednost svoje porodice.

- Mi smo obeleženi, još samo fali da nam stave "target“ na glavu.

Smatram da moj brat Saša nema nikakve veze sa ovim slučajem koji mu se stavlja na teret, a zbog čega smo svi mi iz porodice ugroženi.

I mene baš interesuje, a nadam se i celu javnost, a trebalo bi i organe gonjenja – ko je stvarno "Pitbul“?

Jer, mog brata Sašu niko nikada nije nazivao tim nadimkom, na poternici za njim koja je godinama na snazi, čitko i jasno piše da se traži Saša Cvetanović zvani "Gladijator“ - rekao je tada mlađi Cvetanović za „Vranjske“.

Foto: S. Tasić/OK Radio

Zbog ovakve situacije, vranjska policija dodelila je pratnju Cvetanoviću, ali je ona ukinuta posle izvesnog vremena.

Bilo kako bilo, Saši Cvetanoviću se u slučaju ubistva Nikole Bojovića sudi kao osumnjičenom egzekutoru, plaćenom izvršiocu krvne osvete.

Pored njega, uhapšeni su i Slobodan Šaranović, brat pokojnog Branislava, kao nalogodavac, kao i Ratko Koljenšić i Miloš Delibašić, kao osumnjičeni da su saučestvovali u ubistvu.

BRAĆA CVETANOVIĆ BILI KORISNICI SOCIJALNE POMOĆI

Prema priči onih koji su se u vreme ubistva zatekli u blizini mesta događaja,  nešto posle ponoći čuo se tup udarac.

Mislio sam da je neko polomio izlog ili da je nešto palo sa zgrade, ali kad sam video da se okupljaju ljudi, donose vodu i da stižu hitna pomoć i policija, shvatio sam da se nešto desilo. Ubrzo smo bili svesni da je mladić preminuo i da je reč o ubistvu - priča svedok, Vranjanac.

Odmah nakon toga, svi izlazi iz Vranja su bili blokirani, a policija je i u prepodnevnim satima bila na isključenjima iz grada u pravcu autoputa i lokalnih saobraćajnica.

Jugoslav Cvetanović je sa još jednim bratom živeo u naselju Ledene stene.

Njih dvojica su radili u obližnjem luna parku, a povremeno su bili korisnici socijalne pomoći.

Ukoliko se potvrdi da je ubistvo Jugoslava Cvetanovića povezano sa slučajem ubistva Nikole Bojovića, to neće biti prvi slučaj.

Naime, u martu u Budvi je ubijen Slobodan Šaranović, koji je bio okrivljen da je organizator ubistva.

Daljinac

(Telegraf.rs/okradio.rs/vranjske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocekivano

    27. septembar 2017 | 16:29

    Sta je tu cudno.. Sasvim ocekivana stvar-osveta . . .

  • Lazar. M

    27. septembar 2017 | 22:08

    Kad sudstvo ne zeli da procesuira ubice i siledzije onda rodbina ubijenih i ostecenih mora sama to da resava po principu oko za oko zub za zub.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA