Potvrđena optužnica Velji Nevolji za pomaganje u ubistvu: Likvidacija na šinama dobija epilog

Za to krivično delo zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora

  • 10

Viši sud u Beogradu potvdio je optužnicu protiv Veljka Belivuka, poznatog kao Velja Nevolja, i još dvojice okrivljenih za pomaganje u izvršenju ubistva Vlastimira Miloševića, 30. januara ove godine, u Ulici kraljice Marije u Beogradu.

Velja Nevolja ostavio DNK na nekoliko mesta: Jedno je bilo ključno za identifikaciju

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je 27. septembra rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva, podignutu protiv optuženih Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Mirka Kojića, kojima se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ubistvo, saopštio je taj sud.

Printskrin: Tanjug/Zoran Stanić

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je u julu optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića i Kojića, kojom ih tereti za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, iz 30. januara 2017. godine.

Iako je Belivuka policija u februaru uhapsila kao osumnjičenog za ubistvo, po okončanju istrage Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu da je on pomagač u ubistvu. Za to krivično delo zaprećena je kazna od 5 do 15 godina zatvora.

Oni su se prvobitno sumnjičili za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, ali je u toku istrage kvalifikacija dela promenjena, pa se terete kao pomagači, a ne izvršioci.

Printskrin: B92

Protiv ovog rešenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

U centru Beograda je 30. januara ove godine na šinama u Ulici 27. marta nađeno telo muškarca s prostrelnom ranom na glavi. Muškarca je u sedam sati ujutro ubica čekao ispred ulaza u zgradu, što znači da se radilo o još jednoj sačekuši.

Dva dana nakon ubistva 2. februara ove godine policija je saopštila da je uhapšen V.B. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

Printskrin: Tanjug/Zoran Stanić

Uskoro se saznalo da je uhapšeni ustvari Veljko Belivuk, koji je javnosti postao poznat nakon video snimka brutalnog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan ispred prostorija kluba, a koji je prethodno osuđivan za nanošenje teških telesnih povreda.

U vreme ubistva Belivuk je trebalo da služi kaznu kućnog pritvora upravo zbog prebijanja koje su snimile kamere ispred kluba.

Daljinac

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA