Ljubomorni Slovenac smestio Srbima: Naši radnici privedeni na saslušanje, doživeli ogromnu neprijatnost

Sve se dešava u isto vreme kada je fabrika u Valjevu obeležila proizvodnju šestomilionitog frižidera u Srbiji, deset godina nakon početka rada giganta iz Velenja

  • 6

Šestoro radnika "Gorenja" iz Valjeva privedeno je u policijsku stanicu u Bistrici u Sloveniji, gde se nalaze na obuci za rad u novom pogonu slovenačkog giganta. Valjevce je prijavio neko od lokalnih radnika "Gorenja", nezadovoljan što će ostati bez posla!

Nema više bolovanja u svakom trenutku: Radnici "Železare" moraće da imaju dobar razlog za odsustvo sa posla

Slovenačku policiju koja je privela radnike iz Srbije, zanimalo je šta oni rade u Bistrici i po kom osnovu uopšte borave u toj zemlji.

- Valjevce je navodno prijavio neko od radnika Slovenaca iz pogona "Gorenja" u Bistrici, revoltiran što će ostati bez radnog mesta jer se taj pogon u kojem se proizvode vrata za "oldtajmer" frižidere seli u Valjevo, gde "Gorenje" ima dva pogona. Selidba se vrši da bi se kompletirala serijska proizvodnja za tu vrstu rashladnih uređaja - kaže upućeni izvor iz kompanije u Velenju.

U "Gorenju" potvrđuju da je sa njihovih šest radnika policija u gradu na Sotli obavila razgovor o dokumentima na osnovu kojih borave u Sloveniji. Svi radnici su se nakon razgovora vratili u fabriku.

- Žao nam je što su bili u takvoj situaciji jer po našim saznanjima imaju odgovarajuća dokumenta za obavljanje obuke u fabrici u Bistrici - kratko kažu u "Gorenju", dodajući da nemaju ovlašćenje za iznošenje više detalja, "s obzirom na to da je policijski postupak i dalje u toku".

"Neprijatnost" Valjevaca u Sloveniji, inače, dešava se praktično u isto vreme kada je fabrika u Valjevu obeležila proizvodnju šestomilionitog frižidera u Srbiji, deset godina nakon početka rada giganta iz Velenja.

"Gorenje" u dva pogona u Valjevu zapošljava oko 1.300 ljudi i jedan je od najvećih izvoznika na području od zapadne Evrope do Rusije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ))

    6. oktobar 2017 | 16:35

    Zašto srbi smetaju svima pa mi smo prepametni zato

  • Cika Velja

    6. oktobar 2017 | 17:39

    Oni se boje da ovi nasi ne prosvrljaju gradom i kojekuda dalje,pa bi mogli ostati bez zena...a posao ce da nadju drugi!?

  • Razum

    9. oktobar 2017 | 05:57

    Frižider je prosta mašina.Kompresor,kutija,police.Tužno je da ga sami ne pravimo u EI Nišu,gde postoje recimo uslovi i za proizvodnju veš mašina.Sve komponente ,motore i elektroniku ionako i Slovenci uvoze iz Kine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA