≫ 

Uhapšen drugi čovek Kekinog klana: Privođen posle ubistva Đinđića, a sad pao u rutinskoj kontroli

Dovođen je u vezu sa pokušajima ubistava Milana Vujanovića i Zorana Lazarevića

  • 4

Aleksandar Dabić Daba, desna ruka Dejana Stojanovića Keke, istaknuti član jednog od najvećih srpskih narko-klanova, uhapšen je u ponedeljak uveče u Beogradu.

Uslov za ulazak u Kekin klan - UBISTVO: Uhapšeni Crni Gruja bio član ganga, povezan sa tri ubistva, a osumnjičen samo za jedno

Uhapšen Crni Gruja: Član Kekinog klana uhvaćen u blindiranom "audiju" sa pancirom i pištoljem

Prema nezvaničnim saznanjima, Dabić je uhapšen nakon što je kod njega pronađen pištolj. Prethodno, vozilo u kom se nalazio sa nekoliko muškaraca, Interventna jedinica je zaustavila u rutinskoj kontroli. Prilikom pretresa vozila, pronađen je pištolj, pa su svi putnici iz automobila privedeni u policiju.

Nakon konsultacija, jedan od putnika je pušten, a Dabić i ostali su zadržani.

Dabić je juče doveden u kancelariju postupajućeg tužioca, i nakon saslušanja predložen je pritvor do 30 dana - zbog bojazni da će uhapšeni ponoviti delo.

U Višem sudu potvrđuju da je Dabiću i još jednom od putnika sa inicijalima S.S, određen pritvor do 30 dana, upravo po osnovu koji je tužilaštvo odredilo.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Dabić dobro je poznat organima gonjenja Srbije. Naime, on je hapšen u okviru akcije "Sablja" nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, u širokoj akciji borbe protiv organizovanog kriminala u Srbiji. U tom hapšenju, obavljenom 24. marta 2003, iz "Kekine grupe" uhapšen je i Mario Milosavljević.

Dabićevo ime se pominje i u "Beloj knjizi" kriminala, u kojoj je MUP popisao sve značajnije kriminalne grupe koje operišu u Srbiji, i to kao član Kekine grupe. U tom kontekstu, operativna saznanja dovodila su ga u vezu sa pokušajima ubistava Milana Vujanovića i pokušaj ubistva Zorana Lazarevića.

O Dejanu Stojanoviću Keki na beogradskom asfaltu se još od devedesetih godina ispredaju legende. Deo njegove grupe - koja je prema operativnim saznanjima policije bila rame uz rame sa Zemunskim i Surčinskim klanom i grupom "Amerika" - moglo se postati isključivo tako što bi prethodno u dosijeu imali ubistvo ili pokušaj ubistva.

Foto: Interpol

Osnovna delatnost grupe bio je šverc i trgovina narkoticima, posebno iz Južne Amerike. Osim toga, sam Keka je, kako se govorilo, imao svoje prste u nizu transfera srpskih fudbalera u inostrane klubove.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA