Svi detalji stravične likvidacije na tramvajskim šinama: Velja Nevolja i Milošević se posvađali malo pre ubistva

Da li odnosi između ubijenog i okrivljenih potvrđuju optužnicu?

  • 2

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, hladnokrvna likvidacija Vlastimira Vlaste Miloševića koja se dogodila 30. januara ove godine, planirana je mesecima. Prema optužnici, odnosi ubijenog karatiste sa okrivljenima bili su ispunjeni lažima i izdajama.

Likvidacija na beogradskom asfaltu plaćena 15.000 evra: Ubica je profesionalac, a zbog jednog detalja ne mogu da otkriju identitet!

Potvrđena optužnica Velji Nevolji za pomaganje u ubistvu: Likvidacija na šinama dobija epilog

Viši sud u Beogradu potvrdio je krajem septembra optužnicu protiv Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, Marka Miljkovića i Mirka Kojića, kojom ih Više javno tužilaštvo tereti za pomaganje u ubistvu karatiste, piše CINS.

Naime, optuženi su u periodu od oktobra 2016. godine do dana ubistva kupili automobil "mazda" bez registracije, dovezli ga do Beograda, čuvali na nepoznatom mestu i na njega postavili ukradene tablice sa vozila "škoda". Time su pomogli NN licu, koje je auto koristilo prilikom ubistva Miloševića.

Prema optužnici, nepoznati saizvršioci su "mazdu" prevezli u Đušinu ulicu, u neposrednoj blizini ulaza u zgradu u kojoj je živeo Milošević i tu su čekali ubicu, koji je Miloševića dočekao u ulazu te zgrade.

Printskrin: Tanjug/Zoran Stanić

Ubica je u Miloševića ispalio 10 metaka iz škorpiona sa prigušivačem, ali je ovaj uspeo da istrči iz zgrade na ulicu. Dok je bežao, pao je pored tramvajskih šina. Ubica ga je sustigao i ispalio mu još šest metaka u glavu!

Nakon što je ubica došao do Đušine ulice, gde su ga čekali pomagači, oni su se odvezli do Danteove ulice u kojoj su dan kasnije, oko 20 časova, zapalili vozilo.

KAKO JE KUPLJENO VOZILO KOJE JE KORIŠĆENO TOKOM UBISTVA

Prema iskazima svedoka, Mirko Kojić i Marko Miljković su u društvu još jedne osobe kupili vozilo u selu Žabari u blizini Šapca.

Svedok koji je Kojiću pomogao da nađe automobil, rekao je da ga je on oktobra ili novembra prošle godine zvao na mobilni, navodeći da će doći u Šabac i da mu je potrebno neko putničko motorno vozilo za delove.

Kojić nije tražio određeni tip i marku vozila, već samo da bude neregistrovano i uvezeno iz inostranstva.

Printskrin: Tanjug/Zoran Stanić

Prvobitno su gledali nekoliko automobila koja se Kojiću nisu svidela, ali su dva dana kasnije Kojić i još dvojica muškaraca došli do svedoka i tražili da pozove jednog od prodavaca polovnih automobila.

MISTERIOZNI KUPAC AUTOMOBILA

Svedok je u policiji prepoznao jednog mladića - Miljkovića, dok drugog nije mogao, "jer je ovaj nosio kačket i naočare za vid."

Svedok, Kojić, Miljković i treći mladić su sa dva automobila krenuli u Žabare. Svedok je vozio "punto", dok su ostala trojica bila u "tojoti". U jednom trenutku Kojić je parkirao "tojotu" i svi su prešli u "punta" kojim su se odvezli do Žabara.

Kada su stigli do adrese prodavca automobila, iz kola je izašao samo mladić kojeg svedok nije mogao da prepozna. Kojić je tom mladiću rekao da pogleda automobil i da ga kupi ukoliko odgovara.

Printskrin: Tanjug/Zoran Stanić

Nakon nekog vremena momak sa kačketom je dovezao zelenu "mazdu", rekao da je pazario i da mogu da krenu. "Mazda" nije imala registarske tablice.

Prodavac kola je u iskazu tužilaštvu rekao da je u oktobru kupio to vozilo od osobe sa kojom inače sarađuje i koja živi u Beču. Nedugo zatim ga je pozvao muškarac koji se prvobitno interesovao za vozilo "audi". Već iste večeri mu je na vrata došao mladić koji se predstavio kao Vlada. Na sebi je imao naočare za vid i kačket, piše CINS.

Dok su isprobavali automobile, prodavac "mazde" je na ulici video parkiranog "punta". Pitao je Vladu da li je on došao tim autom, ali mu je ovaj odgovorio da je došao taksijem sa autobuske stanice u Šapcu. Rekao mu je i da živi na Voždovcu.

ZASEDA U ĐUŠINOJ ULICI

Nepoznati saizvršioci su Mazdu prevezli u Đušinu ulicu, u neposrednoj blizini ulaza u zgradu u kojoj je živeo Milošević i tu su čekali ubicu, koji je Miloševića dočekao u ulazu te zgrade.

Printskrin: Tanjug/Zoran Stanić

Nakon što je ubica došao do Đušine ulice, gde su ga čekali pomagači, oni su se odvezli do Danteove ulice (3 - na slici) u kojoj su dan kasnije, oko 20 časova, zapalili vozilo.

Veštačenjem snimaka nadzornih kamera nije bilo moguće utvrditi da li su Belivuk, Miljković i Kojić bili među licima iz "mazde" jer "obim identifikacionih karakteristika nije bio dovoljan za komparativno veštačenje."

Veljko Belivuk je negirao učešće u organizovanju ubistva, dok se Miljković brani ćutanjem. Obojica su ranije osuđivani zbog nasilničkog ponašanja, a Miljkoviću se sudi i zbog iznude. Još su u pritvoru zbog ranije osuđivanosti i straha da bi mogli da ponove krivično delo.

Printskrin: B92

Belivukova supruga rekla je da je on godinama zaposlen u Sportskom društvu Partizan i da se bavi poslovima privatnog obezbeđenja ugostiteljskih objekata. Miljković je po zanimanju sportski menadžer.

Kojić je u bekstvu, a nije ranije osuđivan. Prilikom pretresa njegovog stana nađena je veća količina oružja, koje nema veze sa ovim krivičnim delom.

Detalji optužnice pokazuju da su trojica optuženih poznavali Miloševića. Belivuk i Milošević su se bavili privatnim obezbeđenjem, a incident koji se desio 2014. godine na splavu Freestyler, kada je Milošević pretučen, doveo je do prekida kontakta između njih.

Naime, Miljković i Milošević bili su kumovi. Prema iskazu Miloševićeve supruge, posvađali su se jer je Milošević, koji se bavio obezbeđenjem beogradskih kafana, otkrio da ga Miljković potkrada.

Daljinac

(Telegraf.rs/CINS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA