Slaviša napravio haos na suđenju za ubistvo strica: U sud doneo bubašvabe, tražio bombonu, pa počeo da plače kad je nije dobio! (FOTO)

Požalio se da je nezasluženo u pritvoru jer, kako je kazao, da ima para, bio bi na slobodi

  • 2

Slaviša Đorđević (57) iz svrljiškog sela Prekonoga koji je 30. marta ove godine kamenom ubio svog strica Miloljuba Đorđevića (57) danas je na sudu odbacio odgovornost za zločin, a svoju žrtvu nazvao psihopatom, zlikovcem i osvetnikom.

Fatalna Lidija poriče zločin: Nisam ubila Momčila, bio mi je od koristi dok je bio živ

Međutim, šokantna odbrana ostala je u senci njegovog iracionalnog ponašanja jer je tokom čitavog glavnog pretresa izazivao incidente zbog čega je morala da interveniše sudska straža. Zahaljujući sudiji Milici Grujić koja je besprekorno vodila glavni pretres, Slaviša nije uspeo da ga opstruiše iako je pokušao da izvrši pritisak na sudsko veće preteći predsednikom Aleksandrom Vučićem i međunarodnim institucijama.

Slaviša, koji se tereti da je strica lišio života zbog višegodišnjih razmirica oko imovine koje su kulminirale parnicom oko dimnjaka a koju je ubica izgubio, što je i bio povod krvavog sukoba, tvrdio je da je ubistvo počinio u samoodbrani.

- Tog dana u kuću mi je došao sudski izvršitelj da naplati troškove advokata u parnici koju sam vodio sa Miloljubom što me je iznerviralo. Ubrzo sam video strica kako namerno prolazi pored moje kuće, iako je imao čak pet mogućnosti da izbegne da se tu pojavi. Mahao je sekirom i izazivao me, pa sam ja pošao za njim.

- Dohvatili smo se i rvali se, ali je on taj koji je sa umišljajem pokušao da izvrši teško ubistvo, prvo sekirom, pa kamenom a onda me je uštipao za genitalije. Bilo je ili on ili ja, pa sam ga dvaputa udario kamenom u glavu ali nesvesno, jer sam bio u stanju razdražljivosti - objasnio je svoj čin optuženi.

Foto: Telegraf/Ubijeni Miroljub Đorđević

Slaviša je otišao tako daleko da je optužio pravosuđe da se zaverilo protiv njega.

- Tužilac je u optužnici sve izmislio, kako je on mogao da zna šta se dešava u Prekonogi, jel vidovit, pa da sve ovo napiše u optužnici. Ja sam žrtva diskriminacije, pisao sam predsedniku Vučiću, pisaću mu opet, a zatim ću se obratiti Međunarodnom sudu za ljudska prava - zapretio je ubica strica.

Požalio se da je nezasluženo u pritvoru jer, kako je kazao, da ima para, bio bi na slobodi.

- Da imam novca da ih dam advokatu, on bi sredio da ne budem u pritvoru ni dan. Tamo je strašno, trunem u ćeliji a bube mile po meni - rekao je Đorđević i iz džepa izvukao bubašvabe i pokušao da ih sudiji Milici Grujić stavi na sto ali ga je sprečila sudska straža.

Printskrin: Youtube/Dnevni Avaz

Zatim je zatražio da tokom davanja iskaza uzme bombonu, a kada mu je sudija to zabranila, zaplakao je i glasno ridao. Međutim, ubrzo je promenio raspoloženje, pa kada su svedoci iznosili navode koji su ga teretili, smejao se i krstio.

Pokojni stric podneo je protiv Slaviše čak trinaest prijava zbog pretnji i sukoba oko imovine. Godinama su se sudili, a Slaviša je na suđenju poimence nabrojao sudije koji su navodno učestvovali u zaveri protiv njega. U vreme izvršenja ubistva, on je imao uslovnu osudu na 10 meseci zbog napada na strica.

Ubica je čak ustvrdio da ga je stric provocirao da ga napadne kako bi ga poslao na robiju zbog uslovne osude.

Daljinac

(D. I)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donja Murtulica

    7. novembar 2017 | 16:45

    I, šta je sad sa imovinom? Ko je koristi? E luda glavo!

  • Sasa

    8. novembar 2017 | 08:25

    Da se nisu godinama sudili,bio bi mozda drugaciji ishod,mnogo slucajeva gdje ljudi gube zivce zbog visegodisnjih parnicenja ,cak 13 prijava zbog nasilnistva ,pa ovo je trebalo propratiti ,ali izgleda da su bili odsutni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA