Tragediji kod Požarevca prethodili stravični momenti: Ubica policajca pretio da će ubiti unuku i zeta, pa zapucao i na SAJ!

Prestravljeni zet požalio se komšiji da mu je tast pretio puškom

  • 8

Drami u Požarevcu u kojoj je ubijen policajac Srđan Petrović (42) prethodila je na sreću izbegnuta porodična tragedija koju je ubica policajaca Dobrivoje Živković (69) izazvao iz čista mira.

Oglasio se Stefanović povodom ubistva policajca: Ova tragedija pokazuje koliko je težak posao naših službenika i kakva odricanja traži

Naime, prema saznanjima sinoć oko 21 sat Živković, koji je u kući živeo sa svojom ćerkom, zetom i dve unuke, dok su mu ćerka i jedna unuka bile kod rođaka izvadio automatsku pušku i njome počeo da preti zetu i unuci.

- On je iz čista mira uzeo pušku i uperio je u njihovom pravcu. Počeo je da viče i da preti da će ih ubiti. On inače ima probleme sa psihom, te mu se dešavalo i pre da misli da ga neko proganja. Međutim, on za to nikada nije lečen. Znajući na šta je spreman njegov tast, čovek je uzeo ćerkicu u ruke i sa njom pobegao kod komšije koji je policajac - priča izvor upoznat sa slučajem.

Foto: pixabay.com

Kako navodi izvor, prestravljeni zet požalio se komšiji da mu je tast pretio puškom, kao i to da se plaši da decu odvede nazad kući.

- Komšija ga je posavetovao da treba da prijavi nasilje policiji koja će zaštititi njega i porodicu, što je on i uradio - objašnjava izvor.

Policijske patrole odmah su došle na lice mesta, ispred porodične kuće gde se D.Ž. zatvorio odmah pošto su zet i unuka otišli iz nje.

- Policajci samo što su stigli, D.Ž. je iz kuće ugledao jednog od njih - Srđana Petrovića (42), zapucao i smrtno ranio policajca - priča izvor.

Foto; Facebook/Srdjan Petrovic

Međutim, drama tu nije završena. D.Ž. ostao je zaključan u kući i ni pošto nije hteo da je napusti. Automatsku pušku i dalje je imao sa sobom.

- Ubrzo je došao SAJ na lice mesta, pregovarački tim je pokušao da razgovara sa njim, međutim on je odbijao svaki vid komunikacije. Pripadnici SAJ-a bacili su dimne bombe kako bi nesmetano ušli u kuću i sprečili D.Ž. da upuca još nekoga, međutim D.Ž. je počeo da puca i na njih iz automatske puške. Nakon što je otvorio vatru i na pripadnike SAJ-a oni su ga usmrtili - dodaje izvor.

Prema našim saznanjima D.Ž. nije bio osuđivan, a do juče ni prijavljivan za nasilje u porodici.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    19. decembar 2017 | 14:28

    Da li bi možda policajac bio živ da je imao pancir? Opremi se policija kojekakvom opremom i pancirima za utakmicu ili gej paradu, a kada imaju dojavu da neko preti oružjem idu na intervenciju bez pancira. On čovek sigurno nije ni slutio da će ga matora budala upucati, ali smatram da bi trebalo da se uvede obavezno nošenje pancira i automatskih pušaka na takve intervencije.

  • Ccccc

    19. decembar 2017 | 15:50

    Pa ko je tu blesav ? Covek koji je ocigledno neleceni psihijatrijski bolesnik,sumanut,ima pusku u kuci ?! Jadan policajac,koji je ni kriv ni duzan platio zivotom tudju glupost i primitivizam. Saucesce porodici ,neka mu je laka crna zemlja.

  • СТОТКА_ЛЕ

    19. decembar 2017 | 13:53

    Ако су га убили, све те треба по кратком поступку, шта бре психа то све ненормално, одајле њему аутомат да он може да пуца?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA