≫ 

Velika akcija MUP-a: Uhapšeno 38 korumpiranih osoba, među njima i policajci i doktori (VIDEO)

Akcije su sprovedene u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Smederevu, Požarevcu, Jagodini, Zaječaru, Čačku, Užicu, Pirotu, Nišu i Novom Pazaru

  • 20

U više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, posebno u vezi sa zloupotrebama službenih položaja u državnim organima, policija je uhapsila 38 osoba zbog sumnje da su od 2008. godine do danas počinili više koruptivnih krivičnih dela.

Albanac krenuo na službeni put u Mađarsku, a carinik je zbog najgluplje moguće predrasude ulovio plen decenije!

Sumnja se da su osumnjičeni budžet Srbije, budžete lokalnih samouprava i druga privredna i fizička lica oštetili za više od 7,6 miliona evra, navodi se u saopštenju MUP-a.

Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 39 osoba.

Među njima je pet policijskih službenika, carinski službenik, bivši funkcioner opštine Pećinci, bivše odgovorno lice Klinike za kardiohirurgiju - Klinički centar Srbije i još troje odgovornih lica u toj ustanovi, članovi Komisije za sport opštine Petrovac na Mlavi, odgovorno lice fudbalskog kluba "Trbunje".

Akcije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, Upravom carina i Poreskom policijom, sprovedene na teritoriji Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Pančeva, Smedereva, Požarevca, Jagodine, Zaječara, Čačka, Užica, Pirota, Niša i Novog Pazara.

Među uhapšenima su i četiri carinska službenika, bivši funkcioner opštine Bačka Topola, zaposlena u dve osnovne škole, radnik kompanije „Dunav osiguranje", bivše odgovorno lice filijale "Pireus banke" u Novom Sadu, carinski agenti u špediterskim kućama, više odgovornih lica i zaposlenih u različitim privrednim društvima.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Pravda

    20. decembar 2017 | 15:18

    To milicijo hapsi bagru i oduzimaj im nelegalno stecenu imovinu. Pa neka od svoje posteno zaradjene plate grade palate i voze mercedese

  • Petar ns 66

    20. decembar 2017 | 20:08

    Ime i prezime molim?

  • viki

    20. decembar 2017 | 17:55

    A BEOGRAD STALNO ZAOBILAZE????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA