Haos kod Ivanjice na Badnje veče: Došli pijani na liturgiju, dobacivali parohu, napravili pometnju, pa se potukli toljagama i lopatama

Tuča je trajala više od dva sata

  • 6

Tokom trajanja svete liturgije i pripreme za osvećenje i paljenje badnjaka u crkvi posvećenoj Pokrovu Presvete Bogorodice u Lukama, došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više lica. Nemili događaj desio se u porti ove crkve, na zaprepašćenje prisutnih meštana.

Božićno čudo u Visokim Dečanima: Neobjašnjiva sila pomerala stvari, tresli se masivni lusteri (VIDEO)

Dok je trajala sama liturgija koju je vršio paroh Vidan Karaklajić, nedolično ponašanje određenog broja građana ukazivalo je na moguće incidente. Desetak prisutnih se smejalo, guralo, provociralo i ometalo službu. Razlog za to verovatno je bio alkoholisano stanje većine prisutnih.

Opštoj tuči u kojoj je učestvovalo petnaestak izgrednika prethodio je niz incidenata koje je kako očevici kažu izazvao G.K. na samoj kapiji crkvene porte.

Prema njihovom svedočenju, on je nakon toga počeo da maltretira sve redom i da šamara svakoga ko ga popreko pogledao. U opštu gužvu se onda umešalo njih petnaestak i tada je počeo haos.

Brzo su stvorena dva tabora, koji su se međusobno počeli tući pesnicama, ali i dostupnim rekvizitima pronađenim oko crkve kao što su toljage, metle, lopate i vile. Incident je trajao oko sat vremena.

Intervenisala je policija, ali prilikom njihovog dolaska na mesto događaja, većina se bila razišla.

Daljinac

(Telegraf.rs/Info liga)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar.M

    8. januar 2018 | 15:43

    Sad lepo pohapsiti posto raspolazete imenima i suditi za versku mrznju pa ce da se opamete.

  • Bora

    8. januar 2018 | 19:16

    Srbin je luud. Srbin je proklet. Jednom ga ubiješ . On hoće opet .

  • Zlatibor

    8. januar 2018 | 15:44

    Napila se braća. Standard. Ništa novo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA