Prošao je redovnu kontrolu na Nikoli Tesli, kada mu je carinik rekao da otvori kofer. Video je samo TOSTER, i odmah zvao pojačanje (FOTO)

Detaljnim pregledom prtljaga, satovi uočeni na rentgenu nisu pronađeni, te je zbog toga samo kutija sa gril tosterom ponovo vraćena na skener

  • 6

Carinski službenici su 11. januara 2017. godine oko 22.30, na aerodromu Nikola Tesla, zaplenili osam skupocenih satova optočenih rubinima čija je vrednost procenjena na preko 300.000 dolara.

Carinik je rekao suvozaču da otvori kasetu. Bila je prazna, ali je Turčin mahnito stiskao servisnu knjižicu. Minut kasnije je uhapšen! (FOTO) (VIDEO)

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, koji je namenjen putnicima koji nemaju ništa da prijave za kontrolu, zaustavljen 23-godišnji Beograđanin koji je letom iz Amerike, preko Ciriha i Beča, stigao u Beograd.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Iako je rekao da nema ništa da prijavi, carinik ga je ipak uputio na rentgensku kontrolu prtljaga. Analizom slike uočeno je da u većem koferu, pored garderobe i kutije sa gril tosterom, ima i ručnih satova. Carinici su tada od putnika tražili da otvori kofer kako bi utvrdili o čemu se tačno radi.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Pošto je odbijao da sarađuje i odgovara na bilo kakva pitanja, radi asistencije su pozvane kolege iz policije, nakon čega je mladić otključao kofer.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Detaljnim pregledom prtljaga, satovi uočeni na rentgenu nisu pronađeni, te je zbog toga samo kutija sa gril tosterom ponovo vraćena na skener. Zahvaljujući slici sa skenera jasno se videlo da su satovi zapravo sakriveni u unutrašnjosti stranica gril tostera.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Demontažom tog kućnog aparata carinici su pronašli osam ručnih satova „A. Lange & Sohne“ ukrašenih sa ukupno 374 rubina na kojima su bile etikete sa nazivom modela i cenom u rasponu od 35.000 do 91.000 američkih dolara. Svaki sat je bio umotan u tanku platnenu krpu i prekriven folijom.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

- Carinici se na ovom graničnom prelazu često susreću sa pokušajima krijumčarenja luksuznih satova i nakita koje putnici pokušavaju da sakriju u ručni prtljag. U prilog tome govore i podaci da smo za poslednje tri godine otkrili i zaplenili 20 skupocenih satova čija ukupna vrednost dostiže sumu od gotovo pola miliona dolara - kaže šefica carinske ispostave na aerodromu Branka Popović.

Foto: Uprava carina Republike Srbije

Ona dodaje da je mladić koji je sinoć uhvaćen u krijumčarenju naivno pomislio da skener neće detektovati satove prethodno uvijene u foliju, što je potpuna zabluda, jer zraci tog uređaja prodiru i kroz trideset centimetara debeo čelik.

Daljinac

(Teelegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandra

    12. januar 2018 | 14:14

    Nekako mi ga je zao..Mogli su mu oprostiti!! To mu je verovatno sve neko naruchio, a mozda I unapred platio..Mozda nista ne bi znali da je cene skinuo, odnosno nalepio ih odozdo, I stavio ih u obichan neseser, a bez tostera. Ovako je nepotrebno privukao sumnju metalom..odnosno tosterom! A ludim carinicima lopovima dobro doslo..Bas sam besna. Nekog je to koshtalo..a oni sami zgrabe..A gde su da love prave pochinioce- KRIJUMCHARE DECOM, belo roblje koje bez problema shalju u smrt!!

  • Ja

    12. januar 2018 | 19:37

    I sta bude sa zaplenjenim satovima?

  • mika

    12. januar 2018 | 18:15

    bitno da je zvao pojacanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA