≫ 

Velika akcija policije u hotelu Metropol: Dileri iz Australije pali sa 2 MILIONA DOLARA (FOTO)

U policiji kažu da je akcija hapšenja izvedena munjevito i da Australijanci nisu ni stigli da pruže otpor

  • 8

Beogradska policija juče je u hotelu "Metropol" uhapsila četvoricu Australijanaca, kod kojih je pronađeno čak dva miliona australijskih dolara u kešu (oko 1,3 miliona evra)! Sumnja se da su uhapšeni stranci došli u Srbiju da plate veliku pošiljku droge ekstazi!

Drama u Metropolu: Policija je upala u hotel i naredila svima da legnu na pod! Tada je počelo hapšenje

Kako saznaje "Informer", do hapšenja je došlo nakon višemestečnog rada i saradnje naše policije i stranih bezbednosnih službi.

- Grupa australijskih državljana praćena je od trenutaka kada je ušla na teritoriju naše zemlje. Kako je operativnim putem utvrđeno, oni su u Beograd došli kako bi platili ekstazi koji je ranije isporučen. Pretpostavljamo da je ovo samo deo novca za robu i da je ova grupa pre isporuke već isplatila avans, a da su dva miliona australijskih dolara, koji su pronađeni kod njih, bili samo druga rata za isporuku amfetamina - objašnjava sagovornik "Informer".

U policiji kažu da je akcija hapšenja izvedena munjevito i da Australijanci nisu ni stigli da pruže otpor.

- U trenutku kada su inspektori ušli u hotel, gosti i zaposleni su se zatekli u holu polegali su na pod. Tu je uhapšen prvi Australijanac, dok su preostala trojica uhvaćena u apartmanu. U njihovom prtljagu pronađena su ukupno dva miliona australijskih dolara - kažu u policiji.

Foto: MUP

Za vreme hapšenja u drugim delovima hotela sve se odvijalo uobičajeno, tako da mnogi nisu ni znali da je u toku policijska akcija. U jednoj sali se održavala konferencija na kojoj je bio i ambasador Bugarske Radko Vlajkov, koji je predstavljao prioritete predsedavanja svoje zemlje Evropskom unijom.

Konferencija je održana bez prekidanja, a učesnici su tek po završetku primetili prisustvo većeg broja policajaca u hotelu.

Ovo, inače, nije prvi put da srpsko i australijsko podzemlje blisko sarađuje. Naime, 20014. u Australiji je uhapšen Nenad Stanković Čoki, nakon što je kod njega pronađeno 140.000 taleta ekstazijavrednih 10 miliona australijskih dolara.

Foto: MUP

Čoki se nakon odležane robije vratio u Srbiju2014. godine, a krajem maja prošle godine je uhapšen jer je u beogradskom naselju Resnik otkrivena njegova fabrika ekstazija. Čoki je tada uhapšen sa svojom ćerkom Tijanom Stanković u njenim dečkom.

Mediji su tada preneli da je Čoki kum poznatog pevača Radiše Trajkovića Đanija.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toma

    17. januar 2018 | 07:26

    Kako su uspeli cak iz Australije da donesu toliko para a da ih niko nije kontrolisao cudo

  • Nesa CZ

    17. januar 2018 | 09:13

    A sto ne sacekaste primopredaju...pa bar da uhapsite i one koji su isporucili robu...

  • Veseli

    17. januar 2018 | 08:00

    Ma došli stranci malo da se provesele za doček NG. Čuli da je dobar provod u Bgd, pa poneli malo više keša! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA