NAJMISTERIOZNIJI ZLOČIN U SRBIJI: Marija (27) nestala pre 13 godina, telo nikad nije pronađeno. Osumnjičeni oslobođeni, a to nije najgore od svega

Policija je četiri meseca prekopavala teren u ovom selu

  • 6

Slučaj Marije Miladinović (27) iz Kragujevca koja je nestala 2005. godine ušao je u istoriju srpske policije, s obzirom na to da se sumnja da je ova mlada devojka ubijena i opljačkana, a njeno telo nije pronađeno. Zbog te činjenice dvojica optuženih za njenu likvidaciju su oslobođeni.

Ubice počinile gnusan zločin, pa popili kafu i jeli čokolade: Novi detalji svirepog ubistva penzionerke kod Žabara

Ni posle 13 godina, kao ni na osnovu sudskog epiloga o ovoj devojci se ništa ne zna.

PRODALA STAN I NESTALA

- Ćerka ovdašnjeg uglednog direktora upala je u loše društvo, imala problema sa drogom, jedno vreme je boravila u Italiji. Po povratku u Kragujevac nasledila je stan u Kopaoničkoj ulici, koji je, po svedočenju komšija, postao stecište narkomana. Dva dana pre ubistva prodala je nekretninu za 30.000 evra. Po policijskoj istrazi, to je i motiv ubistva. Ubistvo nije prijavljeno niti nestanak zbog toga što je nesrećna devojka imala lošu komunikaciju sa rodbinom - priča sagovornik za beogradske medije.

Nakon pet godina uhapšeni su Igor Spasojević (37) zvani Mačak i Ivan Simović (36).

- Navodno su inspektori u kafani slučajno čuli jednog od osumnjičenog kako se hvali da je ubio i opljačkao Mariju. Klupko je počelo da se odmotava i Spasojević i Simović ubrzo su se našli iza rešetaka - kaže izvor Kurira.

Foto: Profimedia

Kako je tada saopštila policija, sumnjalo se da je Spasojević 26. marta 2005. u kući na periferiji Kragujevca rukama zadavio Mariju. Zatim, prema sumnjama policije, nagovorio je Simovića, koji je u to vreme bio taksista, da njeno telo noću prevezu.

TELO PREMEŠTENO?

- On je leš stavio u taksi i prevezao ga u šumu udaljenu oko pola kilometra od manastira Drača, kod Kragujevca, i tu ga zakopao - pisalo je u saopštenju policije.

Protiv Spasojevića i Simovića pokrenuta je istraga u Višem sudu u Kragujevcu. Prvi se teretio za teško ubistvo, a Simović za pomaganje u tom zločinu. Obojica su, inače, odranije poznata policiji.

- Imali smo jake indicije i dojavu. Ubeđeni smo da je telo premešteno - kaže jedan od bivših policijskih službenika.

Foto-ilustracija: Telegraf

Kragujevački advokat Živorad Lekić, koji je branio Spasojevića, kaže da je policija ishitreno reagovala.

- Njima je jedan od privedenih kod koga su našli određenu količinu narkotika ponudio da u zamenu za neku vrstu olakšavajućih okolnosti ispriča sve što zna o ovom slučaju. Ispričao je priču da je Marija ubijena i zakopana u selu Drača. Umesto da se sve detaljno istraži, odmah je saopšteno da je osumnjičeni za teško ubistvo uhapšen - kaže Lekić.

Policija je četiri meseca prekopavala teren u ovom selu. Doneta je i najsavremenija oprema koja se koristi za otkrivanje masovnih grobnica, a otežavajuća okolnost bile su kosti zakopanih građana u prethodnom ratu. Ništa nije pronađeno.

SVEDOK PROMENIO ISKAZ

- Kasnije je svedok policije promenio iskaz na glavnom pretresu, tako da je sve palo u vodu. Moram da istaknem da je sud profesionalno postupio i oslobodio ih iako je bio ogroman pritisak da se Spasojević osudi - kaže ovaj advokat.

Foto: Profimedia/Caia Image

OPTUŽENI ZA ZLOČIN MAČAK ŽIVEO SA MARIJOM

Sumnju inspektora povećalo je i kasnije ponašanje Igora Spasojevića Mačka. Ni sa kim nije komunicirao, odbio je poligraf. Ćutao je čak i u zatvoru. Pričalo se da je u njegovu ćeliju policija infiltrirala doušnika, ali da nikome nije rekao ništa. Inače, on je živeo sa Marijom u vanbračnoj zajednici.

PRAVOSNAŽNO OPTUŽENI DOBILI ODŠTETU

Odlukom Višeg suda, zbog nedostatka dokaza, i Spasojević i Simović su pravosnažno oslobođeni optužbe. Država je morala da im isplati odštetu zbog protivpravnog lišavanja slobode. Do dana današnjeg slučaj zvanično nije rešen, niti je pronađeno telo. Postoji realna mogućnost i da je samo nestala.

VIDEO: Otkrijte kako izgleda forenzička laboratorija

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kobasica srbije

    5. februar 2018 | 10:07

    Ta naša policija i te metode sedenja po kafanama i čekanje da se neko iztrtlja i da reše najkomplikovanije zločine su meni uvek delovale grozomorno.

  • Tadija

    5. februar 2018 | 11:18

    Tako ce i sa Marjanovicima biti...

  • Nody

    5. februar 2018 | 16:10

    Nisu nasli zbog kostiju gradjana koji su tu zakopavani u prethodnom ratu?? Koji rat pa valjda su gradjani zakopavani na groblju a ne po livadama ili su to gradjani prevezeni iz .........

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA