≫ 

Kruševljanin Miodrag Karalić osuđen na maksimalnu kaznu za svirepo ubistvo devojke

Karalić je 5. decembra 2016. godine došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu u kome je Gordana radila

  • 3

Kruševljanin Miodrag Karalić (58) osuđen je danas na maksimalnu kaznu zatvora zbog teškog ubistva iz bezobzirne osvete bivše devojke Gordane Josifović (44). Viši sud u Nišu mu je za ubistvo izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 35 godina, za Gordaninu i otmicu njenog momka Miluna Kostića po tri godine, za neovlašćeno držanje pištolja kojim je ubistvo izvršeno još dve nakon čega mu je "odrezao" jedinstvenu kaznu od 40 godina.

Završna reč monstruma koji je oteo i ubio bivšu devojku Gordanu: Kajem se i saučestvujem u vašem bolu

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Karalić je 5. decembra 2016. godine došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu u kome je Gordana radila i na parkingu zatekao Kostića koji je čekao.

Ušao je u "golf 5" austrijskih tablica u kojem se Kostić nalazio i uz pretnju pištoljem CZ M70 kalibra 7.65 za čije držanje nije imao dozvolu, prinudio ga da telefonom pozove Gordanu. Milun ga je poslušao pa je nesrećna žena ušla u automobil ne primetivši Karalića koji je bio na zadnjem sedištu.

Preteći oružjem naredio je Kostiću da upali vozilo i krene. Odmah je počeo da se svađa sa Gordanom zahtevajući da ostavi novog momka, a kada mu se suprotstavila, udario je po licu a zatim i pucao u nju nanevši joj povredu leve šake i desne natkolenice.

U ataru aleksinačkog sela Bradarac, Karalić je zahtevao od Miluna da auto vrati u rikverc do zemljanog puta koji vodi ka njivama a zatim je Gordanu izvukao iz vozila, stavio joj pištolj na desni obraz i ispalio jedan hitac, nakon čega joj je još jednom pucao u teme što je izazvalo momentalnu smrt.

Foto: Facebook/Gordana Josifovic

Ušao je u auto a Milun Kostić ga je odvezao najpre ka Nišu a zatim preko Svrljiga, Požarevca i Smedereva do Beograda gde su više dana proveli na parkinzima u Žarkovu, Vidikovcu i Novom Beogradu gde je 9. decembra lišen slobode.

Obrazlažući osuđuću presudu, predsednica sudskog veća, sudija Milica Grujić je naglasila da je nesporno utvrđeno da je Karalić učinio krivično delo koje mu se stavlja na teret, te da ni odbrana nije osporila da je ubistvo učinjeno na način kako je to navedeno u optužnici.

- Sporna je bila pravna kvalifikacija ali je sudsko veće našlo da se u radnjama optuženog stiču obeležja teškog ubistva. Stav je veća da je ubistvo učinjeno iz bezobzirne osvete jer je Gordana bila u vezi sa drugim muškarcem, odbijala je da mu se vrati, te da joj je on na taj način vratio zlo za koje je smatrao da je njemu učinjeno ali je pritom ispoljio nesrazmeru - kazala je Grujić.

Foto: Profimedia/Caia Image

Komentarišući visinu izrečene kazne, sudija Grujić je kazala da postoje određene olakšavajuće okolnosti na strani optuženog kao što su njegov pređašnji uredan život, neosuđivanost, smanjena uračunljivost ali ne do granice bitnog.

- Međutim, uzeli smo u obzir brojne otežavajuće okolnosti kao što su njegovo ponašanje nakon izvršenog krivičnog dela, jačina zaštićenog dobra te to što je u kratkom vremenu izvršio četiri krivična dela - objasnila je sudija Grujić.

S obzirom da se radi o prvostepenoj presudi, Karalić na nju ima pravo žalbe. Odlukom sudskog veća produžen mu je pritvor do pravosnažnosti presude.

Foto: Profimedia

Izricanju presude prisustvovala je porodica ubijene Gordane. Nakon što je sud rekao svoje, Gordanina majka je zaplakala a njen brat Goran Đorđević je presudu prokomentarisao rečima :

- Pravda je zadovoljena.

Milun Kostić je takođe optužen za pomaganje učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela jer je vozio Karalića i bio sa njim do trenutka hapšenja. Međutim, tužilaštvo je odustalo od njegovog krivičnog gonjenja jer nije bilo dokaza da je počinio delo za koje je optužen.

Pogledajte kako je izgledalo hapšenje u akciji Ares:

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niki

    6. februar 2018 | 14:25

    Smanjice to Apelacioni sud!

  • Jeretik

    6. februar 2018 | 21:41

    Samo jos da se zakonom uvede kategorija teske robije , bas teske .

  • RICINUS

    7. februar 2018 | 10:48

    Kruševac je mnogo uznapredovao od hladnog oružija prešao na vatreno oružije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA