Obrt koji niko nije mogao ni da sanja: Momak ubijene Gordane, koji je kidnapovan zajedno s njom je saučesnik

Karalić je Gordanu ubio iz bezobzirne osvete jer je bio ljubomoran što ga je ostavila i započela ljubavnu vezu sa Milunom

  • 9

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Kruševljanina Miodraga Karalića (60) zbog dvostruke otmice i teškog ubistva. On je optužen da je 5. decembra prošle godine u Kruševcu oteo bivšu devojku Gordanu Josifović (44) i njenog momka Miluna Kostića (53) a zatim je istog dana svirepo ubio u ataru aleksinačkog sela Bradarac.

JEZIVA STRANA STRAVIČNOG UBISTVA: Ovo je razlog zbog koga je Miodrag Gordani mučki oduzeo život

PRIZNAO UBISTVO I OTMICU: Ubici iz Kruševca određen pritvor (FOTO)

Međutim, niško tužilaštvo optužilo je i Kostića jer je svom otmičaru pet dana pomagao da se skriva iako je bio očevidac Gordaninog ubistva.

Milun nije prijavio ubicu uprkos tome što ih je tokom bekstva, dva puta zaustavila saobraćajna policija koja mu je čak naplatila kaznu zbog prolaska kroz crveno svetlo.

Kako navodi tužilaštvo, Karalić je Gordanu ubio iz bezobzirne osvete jer je bio ljubomoran što ga je ostavila i započela ljubavnu vezu sa Milunom.

- Karalić je 5. decembra prošle godine došao do radnje za tehnički pregled u Kruševcu u kome je Gordana radila i na parkingu zatekao Miluna Kostića koji je čekao. Ušao je u “golf 5” austrijskih tablica u kojem se Kostić nalazio i uz pretnju pištoljem CZ M70 kalibra 7.65 za čije držanje nije imao dozvolu, prinudio ga da telefonom pozove Gordanu - navodi se u optužnici.

Printskrin: MUP Srbije Printskrin: MUP Srbije

- Milun ga je poslušao pa je nesrećna žena ušla u automobil ne primetivši Karalića koji je bio na zadnjem sedištu. Preteći oružjem naredio je Kostiću da upali vozilo i krene. Odmah je počeo da se svadja sa Gordanom zahtevajući da ostavi novog momka, a kada mu se suprotstavila, udario je po licu a zatim i pucao u nju nanevši joj povredu leve šake i desne natkolenice - dodaje se u optužnici.

Kako dalje navodi VJT, u ataru sela Bradarac, Karalić zahteva od Miluna da auto vrati u rikverc do zemljanog puta koji vodi ka njivama.

- Karalić izvlači Gordanu iz vozila, stavlja joj pištolj na desni obraz ispaljuje jedan hitac, a zatim joj još jednom puca u teme što je izazvalo momentalnu smrt - kaže tužilaštvo.

Foto: Facebook/Gordana Josifovic Foto: Facebook/Gordana Josifovic

Milunu se na teret stavlja što je od 5. do 9. decembra kada je uhapšen u Beogradu, pomagao Karaliću da se skriva je, kako navodi tužilaštvo, iz vozila video kako je Gordana ubijena.

- Nakon Gordaninog ubistva nastavio je da vozi Karalića najpre ka Nišu a zatim preko Svrljiga, Požarevca i Smedereva do Beograda gde su više dana proveli na parkinzima u Žarkovu, Vidikovcu i Novom Beogradu. On je tada imao priliku da otkrije izvršioca ubistva jer ih je zaustavila saobraćajna policija na putu Veliko Gradište-Požarevac i zahtevala da izadje iz kola i otvori prtljažnik čime se udaljio od Karalića - navodi se u optužnici.

- Na isti način je postupio kada mu je policajac naplatio prekršajnu kaznu na Pančevačkom putu. Dok su bili u Beogradu, Kostić je odlazio da kupi cigarete i piće ali ni tada nije prijavio izvršioca krivičnog dela - dodaje se u optužnici.

Suđenje Karaliću za teško ubistvo, neovlašćeno držanje oružja i dva krivična dela otmice, a Kostiću za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela zakazano je za 5. jul.

Daljinac baner

(D.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bruka i sramota!

    16. jun 2017 | 23:41

    Super! Sada cete suditi i zrtvama; a sta ako se covek uplasio (bas zato sto je video da je ovaj spreman tako hladnokrvno da ubije, da ne trepne) i jednostavno iz prekomernog straha i od prerpljenog soka nije bio u stanju da reaguje!? STA ONDA? Steta sto i ova jadna zena nije ziva, pa i da nju osudite koju godinu za saucesnistvo...

  • Saketaš

    16. jun 2017 | 23:32

    Obojcu osudi te na dozivotnu robiju ja da se pitam al ne pitam se za takve osobe uveo bih smrtnu kaznu takvi ne zasluzuju da žive

  • victoria

    17. jun 2017 | 08:23

    Nesrecna zena sa dva muskarca koji su se posvedocili kao bedne kukavice.Bolje da je nasla nekog mladjeg od sebe. Primetila sam da samo stariji muskarci ubijaju iz ljubomore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA