Carinici su primetili da je sajla presečena na sva 3 kamiona, pa lepljena: Snimak na skeneru pokazao šta se još krije u njima (FOTO)

Šleperi u kojima su otkriveni ilegalni migranti prevozili su raznu robu za evropsko tržište

  • 6

Na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, carinici su 6. i 7. februara sprečili još devetoricu "slepih putnika" da se u prikolicama kamiona ilegalno domognu Evropske unije.

Još jedno guranje nazad u Srbiju i nasilje prema ženi i deci: Migrantska porodica sa malom decom vraćena iz Hrvatske (FOTO)

Kada je 7. februara, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, šleper turskih registarskih oznaka koji je prevozio aluprofile iz Turske ka Nemačkoj poslat na pregled skenerom, ispostavilo se da je pored prijavljene robe transportovao i trojicu ilegalnih migranata.

Foto: Uprava Carina

Dan pre toga carinski službenici su na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, u tri navrata sprečili šest migranata iz Pakistana da neopaženo izađu iz zemlje.

Foto: Uprava Carina

Šestorica mladića su otkrivena kada je snimak na skeneru pokazao konture u prikolicama pristiglih šlepera koje ne odgovaraju prijavljenoj robi. Radi se o tri kamiona u kojima su se među robom krili migranti, u svakom po dvojica.

Foto: Uprava Carina

Prilikom pregleda tovarnih delova, carinski službenici su uočili da je na svakom od pomenuta tri kamiona sajla presečena, pa potom lepljena pomoću čiode i superlepka.

Foto: Uprava Carina

Šleperi u kojima su otkriveni ilegalni migranti prevozili su raznu robu za evropsko tržište. U tovarima je bilo devet tona plastičnih kontejnera za smeće transportovanih ka Litvaniji, zatim više od 20 tona delova prikolica za francusko i skoro 6.5 tona deterdženta "bref" za poljsko tržište.

VIDEO: Pogledajte kako je mađarska policija pronašla avion pun migranata:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA