Suze su mi tekle gledajući kako dečak (5) nestaje u vodi: Potresni detalji tragedije utapanja deteta u Arilju

- Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kako je prišlo reci, okliznulo se sa kamena i palo u vodu - priča jedan od očevidaca

  • 57

Petogodišnji dečak B. K. utopio se danas u reci Rzav. Nesreća se dogodila malo pre podneva, na šetalištu i parkiću u Arilju, kada se mali Boško okliznuo i upao u nabujali Rzav, piše Informer.

Preminuo dečak (5) koji je upao u reku: Lekari nisu uspeli da ga ožive

Telo dečaka je pronađeno skoro posle dva sata nizvodno oko 4 km, ali, na žalost, na licu mesta i posle ukazane reanimacije, lekari su konstatovali smrt.

HTEO DA GLEDA RIBICE

- Dečak je bio sa ujakom i starijim bratom u parkiću. Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kako je prišlo reci, okliznuo se sa kamena i palo u vodu.

Ujak je u tom momentu stajao kod ljuljaške okrenut leđima i gledao nešto ka putu. Kada je dete upalo u vodu, ujak je odmah potrčao, ali voda je već ponela dete. Pokušao je granom da ga dohvati, ali voda je nosila dete.

VODA JE BILA BRŽA

- U parku je bilo još naroda, trčali su pored obale, pa i ja sa njima, ali voda je bila brža. Nosila je dete velikom brzinom. Suze su mi tekle gledajući kako dete nestaje u vodi – rekao je Goran, jedan od očevidaca događaja.

Jedan od posetilaca parka rekao nam je da je detetova kuća nedaleko od parka.

Foto-ilustracija: Flickr/Kevin Makice

- Njegovi roditelji Aco i Vesna izbegli su iz Bosne za vreme rata. Došli su ovde kod Vesninih roditelja. Vesna radi u jednoj ustanovi kao čistačica, a otac je, koliko sam čuo, u Ukrajini. Ujak je stalno vodio dečaka u vrtić. Strašno! Tako da se ugasi jedan mali život – rekao je ovaj poznanik porodice koju je zatekla nesreća.

POKUŠANA REANIMACIJA, ALI UZALUD

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati. Oko podne su dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu.

- Na lice mesta smo izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju. Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je konstatovana smrt - rekao je Cicvarić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvr

    10. mart 2018 | 22:26

    Uskaci covece,pa ja bih umro od tuge I kajanja da gledam sve to a da nisam nista pokusao,da gledam kako se dete davi,da trcim obalom..neznam,mozda sam lud,ali sigurno u tom trenutku bi najmanje pomislio na sebe

  • Groficaofica

    11. mart 2018 | 00:38

    I niko da skoci???

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸Jovica 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    11. mart 2018 | 01:01

    E moj ujače, ti ga granom vijao umesto da si skočio za njim....gde će ti duša

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA