≫ 

U toku je velika akcija hapšenja hirurga u Nišu: Pali hirurzi osumnjičeni za primanje mita

Policija u saradnji sa Vojnom policijom i nadležnim tužilaštvima sprovodi hapšenja i u Vojnoj bolnici

  • 34

U niškim zdravstvenim ustanovama u toku je akcija hapšenja lica osumnjičenih za primanje mita.

Uhapšenima zbog korupcije u opštini Novi Beograd određen pritvor do 30 dana

Kako saznajemo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu - Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili su pet osoba.

UHAPŠEN LEKAR N. I. (51)

Uhapšeni su dr Nebojša Ignjatović (51), lekar Kliničkog centra u Nišu, zbog sumnje da je primio mito, kao i D. R. (72) i D. R. (72) zbog krivičnog dela davanja mita, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem pomaganjem uhapšen je Milan Guteša (69), dok je Snežana Petrović, doktorka Vojne bolnice u Nišu, uhapšena zbog krivičnog dela trgovine uticajem. Sumnja se da je Ignjatović krajem aprila 2017. godine u Kliničkom centru Niš preko reda operisao osumnjičenu D. R, na zahtev uhapšene dr Petrović.

Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

1.200 EVRA ZA OPERACIJU "PREKO REDA"

Za tu uslugu je kako se sumnja od Snežane Petrović zahtevao novac u iznosu od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od Milana Guteše, a on od osumnjičenih D. R. i D. R.

Postoji sumnja da je dr Ignjatović preuzeo 1.000 evra od Snežane Petrović u službenim prostorijama Kliničkog centra Niš, čime je sebi pribavio protivpravnu korist u istom iznosu. Osumnjičeni Snežana Petrović i Milan Guteša su za sebe zadržali po 100 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Daljinac

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA