≫ 

Putnici vrištali dok je autobus udarao u bandere i ograde: Detalji nesreće u Nišu u kojoj je povređena i devojčica (FOTO)

Violeta Martinović, koja se nalazila u autobusu, ispričala je najstravičnije trenutke ove nesreće

  • 12

Autobus koji je saobraćao na liniji Sarajevska - Kalač brdo krećući se Durmitorskom ulicom sleteo je danas oko 11.50 sati sa puta i uleteo u dvorište bivše kasarne, sada dela kompleksa "Novi Niš". Tom prilikom je lakše povređeno šest putnika koji su zadobili kontuzije i ogrebotine.

Autobus sleteo sa puta u Nišu, vozač rekao putnicima da se drže: Povređeno šest osoba, među njima i dete (FOTO)

Saša Petronijević, direktor Direkcije za javni prevoz koji je izašao na mesto nesreće, saopštio je da je uzrok nezgode klizav kolovoz, ali je priznao da je autobus izgubio vazduh u kočionom sistemu.

Foto: Telegraf

- Autobus je jutros izašao ispravan iz garaže i do trenutka nesreće već je napravio sedam, osam krugova kada je došlo do problema sa kočnicama u ulici koja je poznata po velikom nagibu. Vozač je bio priseban, izbegao je pešake i vozila na trotoaru i procenio da je najbolje da produži pravo.

- Udario je u ogradu i sleteo s puta ali na sreću, niko od putnika nije teže povređen. Poslali smo rezervno vozilo i saobraćaj na ovoj liniji se odvija normalno. Izvinjavam se putnicima zbog ovog incidenta – kazao je Petronijević.

Saša Petronijević Foto: Telegraf

Violeta Martinović, koja se nalazila u autobusu, posvedočila je da je situacija bila stravična.

- Primetili smo da sa autobusom nešto nije u redu jer se nije zaustavio na stanici pa su putnici potrčali za njim desetak metara. Vozač je jedno pet minuta proveravao kočnice pre nego što je nastavio dalje. Na sledećoj stanici se zaustavio bez problema, ali kada je krenuo dalje više nije mogao da stane.

Violeta Martinović Foto: Telegraf

- Zavikao je: "Pređite svi na levu stranu i pozadi, nemam kočnice. Autobus je udarao u bandere, ograde, putnici su vrištali, komešali se. Sledeće čega se sećam je da smo se zaustavili u dvorištu kasarne - opisala je Martinovićka udes.

Foto: Telegraf

Povređene putnike, među kojima je i jedna devojčica, Hitna pomoć je prebacila do Kliničkog centra. Policija je obavila uviđaj, uzroci nezgode se utvrđuju.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uuuu

    26. mart 2018 | 17:21

    Jadan čovek moraju da voze razne krntije ili ostane bez posla!!!!! Posle odgovorni izmisljaju razne priče. Pa svale odgovornost na vozače!!!! 👊

  • Ivan

    26. mart 2018 | 23:17

    Ovog vozača treba nagraditi jer je uspio zaustaviti vozilo bez velike štete, obavestio je putnike na vreme, znao je šta ga čeka, to se zove iskustvom. Bus nije mogao ostati bez vazduha, onda bi blokirale kočnice, znači odmah bi zakočio, verovatno je ostao bez ulja u kočionom sistemu ili cev pukla od ulja kočionog cilindra.

  • Milojko

    26. mart 2018 | 20:34

    Ovo nije autobus bre ovo je kanta vidi se po njemu ovo ako je ispravno ja sam papa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA