Ovaj gel je svima dostupan, a ILEGALAN je: U akciji "Sava" učestvovala je policija celog Balkana (FOTO)

Akcija je realizovana je na tzv. balkanskoj ruti od graničnog prelaza Preševo do naplatne rampe Nais, na Koridoru 10

  • 8

Zajednička operativna akcija policija zemalja iz regiona "Sava“, koja je trajala u proteklih nedelju dana, pokazala je da Balkan može da se zajednički nosi sa problemom migrantske krize, organizovanog kriminala, šverca i krijumčarenja, ocenjuju njeni učesnici.

Masovna akcija srpske policije: Za 48 sati uhapšeno 270 osoba, zaplenjena velika količina droge i oružja (FOTO) (VIDEO)

Akcija “Sava” organizovana je u skladu sa planom rada Programa granične bezbednosti DCAF - a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije.

Milenko Vukadinović, iz Uprave granične policije Srbije, ukazuje da je osnovni cilj akcije “Sava” razmena iskustava prekogranične policije iz regiona na otkrivanju ilegalnih migranata i drugih vidova prekograničnog kriminala.

Foto: S. Tasić

- U ovoj akciji u kojoj su učestvovale policijske uprave iz Vranja, Leskovca i Niša, postignuti su sledeći rezultati. Otkrivena su tri ilegalna migrant, državljana Sirije, nađeno je oko 400 grama heroina, 5.378 paklica cigareta bez akciznih markica i 2.100 kutija kamagre, gela za potenciju. Za vreme trajanja akcije došlo je do dobrih operativnih zadataka koji će se dalje analizirati - kaže Vukadinović.

Zemlje učesnice u Zajedničkoj operaciji u cilju sprečavanja prekograničnog kriminala su Austrija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Moldavija, Republika Hrvatska i Republika Srbija, a čitava akcija realizovana je na tzv. balkanskoj ruti od graničnog prelaza Preševo do naplatne rampe Nais, na autoputu Koridora 10.

Foto: S. Tasić

Anton Travner , direktor DCAF - a, rekao je da je ova akcija, kao i prethodne sličnog karaktera, pokazala da region može, zna i hoće da zajednički sarađuje na rešavanju bitnih pitanja.

Foto: S. Tasić

- Nakon ove i ranijih akcija povećano je uzajamno poverenje, ostvareni su operativni rezultati koji su jako dobri i videli smo da policajci iz regiona mogu da rade jedni sa drugima - dodaje Travner.

Daljinac

(S. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    28. mart 2018 | 12:50

    Kamagra ilegalna??? Pa mozes je kupiti na internetu gde hoces ima preko 100 stranica i oglasa koji nude kamagru i krece se od 1200 do 1400 dinara za kutiju licno sam narucio jednu i mogu vam reci mnogo jaka stvar nije samo za starije nego je i za mlade ljude

  • Стеван2.0

    29. mart 2018 | 10:42

    Почела Полиција да се бори са ниским наталитетом.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA