≫ 

Izrečene presude osumnjičenima za ubistvo Nikole Bojovića: Cvetanoviću 35 godina, Delibašić na slobodi (FOTO SA LICA MESTA)

Sve najnovije informacije sa saslušanja pratite na portalu Telegraf.rs

  • 0

Specijalni sud u Beogradu izrekao je danas prvostepenu presudu petorici optuženih za ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića, koji su ubijeni 2013. godine. Osuđena su četvorica pripadnika organizovane grupe, a jedan, koji je bio optužen kao organizator, osobođen je.

Već su dali pare da me ubiju u zatvoru, ali ja se smrti ne bojim: Neverovatne reči u nastavku suđenja za ubistvo Nikole Bojovića

U NAŠEM BLOGU PRATITE TOK IZRICANJA PRESUDE

11:01 - Ovo je očekivana presuda, Delibašić već godinama doživljava linč, stavljaju mu se na teret dela koja nije izvršio i to je sad napokon i dokazano - rekao je za Telegraf.rs advokat Miloša Delibašića, Aleksandar Janić.

10:56 Goran Bojanović, koji je optužen kao član kriminalne grupe, oslobođen je optužbi i on je od ovog trenutka na slobodi.

10:53 Čim su čule da je Delibašić oslobođen, majka i sestra Nikole Bojovića napustile su sudnicu.

Majka Nikole Bojovića/ Foto: Telegraf

10:35 - Na snimku se vidi kako je Ratko Koljenšić pokazao Saši Cvetanoviću ko je Nikola Bojović neposredno pre ubistva - navodi sudija u izlaganju presude za ubistvo Nikole Bojovića. Izvesno je da su Koljenšić i Cvetanović ubili Bojovića.

10:25 Miloš Delibašić je oslobođen optužbe da je imao veze sa ubistvom Miloša Vidakovića i sada je na slobodi.

Printskrin: vijesti.me

10:11 - Osuđeni su Saša Cvetanović, kao neposredni ubica na 35 godina zatvora, Slaviša Novaković na 35 godina zatvora, Ratko Koljenšić na 30 godina, kao i Miloš Vojinović na ukupno 14 godina - rekao je sudija u uvodnom izlaganju presude.

Advokat porodice Bojović/ Foto: Telegraf

Inače, Vojinović je postigao sporazum o svedočenju i detaljno je ispričao kako je grupa bila organizovana i šta je uradila.

10:00 Sudija je upravo ušao u sudnicu, očekuje se izricanje presude.

Foto: Telegraf

09:45 Anđelka Bojović, majka ubijenog Nikole Bojovića stigla je u pratnji ćerke u sud.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo kaznu od 30 godina za Miloša Delibašića, jer se tereti da je sa sada pokojnim Slobodanom Šaranovićem organizovao kriminalnu grupu koja je odgovorna za ubistva ova dva mladića.

Kazna je zatražena i za Ratka Koljenšića i Slavišu Novakovića, kao i za Sašu Cvetanovića, dok je za Gorana Bojanića kazna manja od četiri godine zatvora.

Šaranović je navodno naložio ubistva Bojovića i Vidakovića, kako bi se osvetio Luki Bojoviću za ubistvo brata Branislava Šaranovića.

Foto: e-stock.us/Petar Jovanović

Miloš Vojnović je priznao ubistvo Vidakovića koje se desilo u lokalu ispred Starog grada u Budvi.

Kako tvrdi tužilaštvo, ubica Nikole Bojovića je Saša Cvetanović, dok je Koljenšić optužen da mu je pokazao Bojovića.

Svi optuženi su negirali učešće u organizovanoj kriminalnoj grupi i povezanost sa ubistvima, izuzev Miloša Vojinovića, koji je priznao ubistvo Vidakovića i članstvo u kriminalnoj grupi i svedočio protiv ostalih optuženih kako bi dobio kaznu zatvora od 10 i po godina.

Suđenje koje je proteklih dana zaokupilo pažnju je ono Draganu Kojiću Kebi VIDEO:

Daljinac

(K.Bezbradica-k.bezbradica@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA