Albanci brutalno napali srpsku porodicu u Suvom Dolu: Psovali ih, pretili i udarali pesnicama

Preplašena deca izašla su iz auta i posmatrala kako njihovi roditelji trpe torturu

  • 5

Supružnike Anu i Branka Jakšića i njihovo dvoje maloletne dece, napala je grupa Albanaca po izlasku iz dela Suvog Dola u kome žive Srbi.

14 godina KAKO JE ZBOG LAŽI u stravičnom nasilju stradalo 8 Srba, a 4.000 je ostalo bez doma na Kosovu i Metohiji (FOTO) (VIDEO)

Do incidenta je došlo u nedelju oko 20 sati, kada su se vraćali automobilom iz Zubinog Potoka. Jakšići su za TV Most izjavili da su na minut zastali kraj puta, kada je desetak Albanaca izašlo iz obližnje zgrade, izvuklo ih iz automobila i uz psovke počelo da udara.

- Oborili su me na zemlju, kaže Branko i udarali pesnicama. Nisu poštedeli ni moju suprugu - priča on.

Suvi Do, Foto: Tanjug/Dejan Simicevic

Preplašena deca izašla su iz auta i posmatrala kako njihovi roditelji trpe torturu.

- Psovali su nam majku srpsku i pretili sve vreme - kaže Branko, koji od udaraca ima modrice po licu, kao i njegova supruga.

Od  težih posledica spasio ih je nepoznati stariji Albanac, koji je naišao i sprečio napadače da nastave sa daljim ižvljavanjem.

Slučaj je prijavljen policiji. Šef operative KPS-a za region sever Željko Bojić potvrdio je da se napad dogodio i dodao da je po nalogu nadležnog tužioca slučaj okvalifikovan kao napad sa lakšim telesnim povredama. Istraga je u toku.

Napad na porodicu Jakšić dodatno je uznemirio Srbe iz Suvog Dola, koji su sve češće meta provokacija, vređanja i napada Albanaca koji žive u selima u okruženju.

Iz sela Suvi Do već dvadeset godina konstantno stižu informacije o ugroženosti Srba u ovom selu od strane komšija Albanaca.

Daljinac

(Telegraf.rs/TV Most)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    20. april 2018 | 15:28

    Gde su danas zločinci Haradinaj i Tači da ovaj zločin prokomentarišu kao i što bi trebali prokomentarisati stogodišnje arnautsko ugnjetavanje i teror svojih sunarodnika prema Srpskom nedužnom življu na Kosovu i Metohiji ili su im oni možda dali nalog da tako učine?!

  • Nn

    20. april 2018 | 17:52

    Znam i da medju albancima ima normalnih ljudi ali oni su očigledno u manjini .

  • Čika Jova

    20. april 2018 | 16:16

    Kod njih ima samo dve kvalifikacije, lakše telesne povrede ili smrtni slučaj. Za lakše telesne povrede uslovna a u drugom slučaju nepoznati ubica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA