≫ 

Od policajca do ubice: Ko je Dobrosav Gavrić koji je pucao u Arkana?

Osim Gavrića, za trostruko ubistvo u „Interkontinentalu“, u kom su 15. januara 2000. godine, pored Arkana, ubijeni i Milenko Mandić i Dragan Garić, na po 30 godina zatvora osuđeni su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki

  • 3
Dobrosav Gavrić Printskrin: Youtube

Dobrosav Gavrić (42), osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana, za kog se verovalo da je u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, zapravo je iza rešetaka od 2011. godine. On je teško ranjen u martu 2011, kada su dvojica napadača na motorima u pokretu presrela automobil u kom je bio sa jednim od najvećih južnoafričkih mafijaških bosova Sirilom Bikom. Bika je ubijen sa pet hitaca u glavu, a Gavrić je ranjen u ruku i dva meseca proveo je u bolnici.

Ovo je Milan Đuričić, osuđen za ubistvo Arkana: Pre pucnja na Ražnatovića niko nije znao za njega

Policija je tada kod njega pronašla dokumenta na ime Saša Kovačević. Međutim, ubrzo je ustanovljeno da je zapravo reč o beguncu za kojim je Srbija raspisala poternicu Interpola.

- Srbija je posle hapšenja poslala obimnu dokumentaciju i nekoliko njenih dopuna, kao i urgencija, ali odgovori nisu stizali - otkrio je za beogradske medije sagovornik upućen u zahtev za izručenje.

Arkan je ubijen 15. januara 2000. godine, Foto: youtube.com

U međuvremenu se pojavila informacija da je Gavrić zapravo u kućnom pritvoru, međutim, južnoafrički mediji su otkrili da je on zapravo, sedam godina od hapšenja, i dalje iza rešetaka.

BOJI SE ZA ŽIVOT

Inače, ovaj begunac se od prvog dana hapšenja borio da ostane u toj državi i da ne bude izručen Srbiji. Najpre je zahtevao status izbeglice, za koji je odbijen, a potom je tražio i azil u JAR.

- Bojim se za svoj život jer je Arkan bio komandant bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića i ima jaku vojsku sledbenika, koji nisu tolerantni - pročitao je sudija Gavrićevu izjavu na jednom od ranije održanih suđenja.

Osim Gavrića, za trostruko ubistvo u „Interkontinentalu“, u kom su 15. januara 2000. godine, pored Arkana, ubijeni i Milenko Mandić i Dragan Garić, na po 30 godina zatvora osuđeni su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki.

Rekonstrukcija ubistva - Dobrosav Gavrić, Foto: Facebook

IZDAJNIČE! ZNAŠ LI KOGA SI UBIO?

Pre nego što je pobegao iz Srbije, Gavrić je pred sudom negirao navode da je on trostruki ubica iz "Interkontinentala". Na jednom od suđenja, tokom svedočenja, udovica Svetlana Ražnatović obratila mu se rečima:

- Sedeo si pognute glave, okrenut licem ka izlazu, lepo sam te videla preko Željkovog ramena. I ponoviću to sto puta! Apsolutno sam sigurna. Izdajniče, znaš li koga si ti izdao, koga si ubio? Smradu, đubre! - rekla je pevačica Gavriću i pljunula mu u lice.

Gavrić je rođen u lozničkom selu Trbušnici, završio je Srednju školu unutrašnjih poslova, od 1996. godine radio kao policajac u brigadi SUP Beograd, od juna 1999. godine Gavrić na bolovanju, u januaru 2000. ubio Arkana i dvojicu njegovih prijatelja, iz Srbije pobegao u Južnoafričku Republiku.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vule

    25. april 2018 | 21:20

    Zaboravili ste da navedete da je on najbolji strelac u istoriji srpske policije. Na svim takmicenjima je bio ubedljivo prvi.

  • Grobar

    25. april 2018 | 22:49

    Ne služi on jedini... Gagi je vec 15 god unutra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA