≫ 

Ko je Đuričić osuđen za ubistvo Arkana? Likvidiran je u Africi, imao tešku mladost, a jedan trenutak u životu napravio je od njega kriminalca (FOTO)

Kako je Telegrafu potvrđeno, Đuričić je u sredu popodne ubijen u Južnoj Africi

  • 6

Milan Miki Đuričić iz Loznice, koji je ubijen u Južnoj Africi, a koji je osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u beogradskom hotelu "Interkontinental", 15. januara 2000. godine, imao je veoma tešku mladost. Kako je Telegrafu rečeno, Đuričića su roditelji već jednom sahranili, kada je nestao posle odsluženja vojnog roka.

Odrastao je u veoma siromašnoj porodici, koja je jedva preživljavala. Često su komšije morale da im daju hranu kako bi preživeli. Đuričić je, kako su nam rekli njegovi najbliži, još u ranoj mladosti počeo da radi kako bi pomogao roditeljima. Odrastao je sa dve sestre u mestu Klupci u Loznici.

Od policajca do ubice: Ko je Dobrosav Gavrić koji je pucao u Arkana?

- Bio je omiljen u našoj ulici. Ali poslednjih godina, od trenutka kad je pobegao u Južnu Afriku nismo čuli ništa o njemu. Pouzdano tvrdim da se ni roditeljima nije javljao - kaže izvor Telegrafa.

Ulica u Klupcima u kojoj je Đuričić odrastao/ Foto: Telegraf

Dodaje da je, uprkos nemaštini, Đuričić bio na pravom putu sve do vojske. Tačnije, do kraja odsluženja vojnog roka kada je poslat u rat. Njegova porodica tri meseca nije čula ništa o njemu.

- Svi smo mislili da je mrtav. Porodica ga je već sahranila. Ali jednog dana smo začuli krike, njegove majke i ostalih komšija. Čulo se samo: "Miki, Miki!" i plač - priseća se naš izvor dana kad se Đuričić vratio iz rata.

- Ne znam šta mu se tamo dešavalo, za ta tri meseca, ali kad se vratio, više nije bio onaj isti. Promene su bile očigledne, ali nikome nije govorio šta se muči. I tada je u kuću počeo da im dolazi Gagi Nikolić za kog smo svi znali kakvim se kriminalnim radnjama bavi. U nekom trenutku ga je i odveo u Beograd i postalo nam je jasno da je i Miki skrenuo s puta - priča sagovornik Telegrafa.

Foto: Vican Vicanović / Privatna arhiva Jovana Milivojević

Đuričić je bio u bekstvu od oktobra 2006. godine. Kako saznajemo, nije još poznato kada će biti sahrana jer se ne zna kada će telo biti transportovano.

Dobrosav Gavrić (39), koji je osuđen na 35 godina zbog ubistva Ražnatovića i dvojice njegovih prijatelja Milenka Mandića Mande i Dragana Garića Gare, nalazi se i dalje u kućnom pritvoru u Južnoafričkoj Republici, u kojoj je uhapšen u decembru 2011, a tamošenje vlasti ga još ne izručuju našoj zemlji.

Printskrin: Youtube

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoro i projatelji

    26. april 2018 | 21:45

    Znateli koliko nas Srba je imalo tesku mladost pa smo ipak ostali posteni a ne kriminalci.Zamene tu nema opravdanja

  • Simka

    26. april 2018 | 20:58

    Ubice uvek tako završe.

  • Nebojša

    27. april 2018 | 02:04

    Radosna vest da ubicu i pomagača ubice stigne ruka pravde. Ruke im se pozlatile. To je bio prvi korak završne faze rušenja Miloševica i rasprodaje Srbije. To su sokolovi i ponos srpskog naroda koji su osvetili komandanta Arkana koji je bio prepreka dolaska DOS na vlast i satiranja Srbije. Mnogo je i poživeo nakon unistva. Baš se naživeo nezasluzeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA