≫ 

Mesar, Đavo, Boris, Gorgije, Gorg ili jednostavno Đorđe: Sva lica ubijenog srpskog špijuna iz Južne Afrike (FOTO)

Ubijeni Darmanović bio je ugovorni specijalac Agencije za državnu bezbednost, što je potvrđeno njihovim zvaničnim dokumentom koje Telegraf.rs ekskluzivnoi donosi. Uvek je koristio najmanje 7 mobilnih telefona, i imao 11 dozvola za različito oružje

  • 5

Prošlo je 24 sata od ubistva višestrukog kontraobaveštajnog špijuna Gorgija Gorga Darmanovića (58) na Novom Beogradu, a kancelarija Interpola u Johanesburgu, Agencija za državnu bezbednost i lokalna afrička policija još se nisu oglasili povodom ubistva. Nisu reagovale, bar zvanično, ni srpske službe.

Ubijeni Gorg Darmanović bio povezan sa južnoafričkim jatakom Darka Šarića i sa Arkanovim ubicama

Darmanović je u bivšim SFRJ republikama osnivao firme za konsalting i IT Foto: Privatna arhiva

U Darmanovića je ispaljeno nekoliko hitaca na parkingu kod sedišta Prvog osnovnog suda na Novom Beogradu. Kako saznajemo u istrazi, definitvno je reč o profesionalnom ubistvu zbog načina na koji je ubijen - ubica je ispalio u žrtvinu glavu dva hica, što govori da nije trebalo da bude nikakvog upozorenja, već da je naručilac tražio da Darmanović definitivno bude ubijen.

Ubijeni Gorg Darmanović bio izvor tajni o južnoafričkom predsedniku: Znao sve o aferama zloglasnog Džejkoba Zume

Vodeći južnoafrički mediji preneli su pisanje Telegrafa.rs o ubistvu Darmanovića Printskrin: News24

Imao je pomagača na motociklu kako bi lakše pobegao među novobeogradske blokove i parkove. Srpska policija istražuje da li ubice potiču iz srpskog podzemlja ili su "uvezene" iz neke strane zemlje. Ubijeni Darmanović kod sebe je imao crnogorski pasoš pod brojem: H36FL2717.

Poznat pod mnogobrojnim nadimcima, oni s kojima je sarađivao, saradnici u kriminalnom podzemlju i u obaveštajnim krugovima znali su ga kao "Mesar" ili "Đavo" po svirepostima koje je činio. Za bliske prijatelje, koji nisu znali čime se neupadljivi čikica bavi, bio je jednostavno Boris, Gorgije, Gorg ili Đorđe, suvlasnik više firmi za konstalting, informacione tehnologije i bezbednost koje je osnivao u republikama bivše Jugoslavije.

Darmanović je ubijen nedaleko od zgrade suda na Novom Beogradu Foto: Telegraf

Bio je ključni igrač i neverovatno dobro povezan sa obe strane zakona, uprkos tome što je u poslednje četiri godine živio i radio iz Beograda. Prema informacijama do kojih je Telegraf došao, Darmanović je koristio najmanje sedam mobilnih telefona, a samo 2012. izdato mu je čak 11 dozvola za različito oružje. Ljubitelj je fotografije i često pravi selfije.

Gorgije Darmanović koristio je najmanje sedam mobilnih telefona Foto: Privatna arhiva

Telegraf.rs došao je u posed internog dokumenta Agencije za državnu bezbednost Južnoafričke Republike u kojem se potvrđuje da je sada ubijeni Darmanović, bar do avgusta prošle godine njihov aktivni pripadnik.

Zvanični dokument koji potvrđuje da je Darmanović radio za tajnu službu Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

U dokumentu sa navodi da je Darmanović učestvovao u rešavanju više kriminalnih slučajeva, i navode: oružane pljačke i ubistva, otmice, narko-bande (ubistva, atentati i ilegalne laboratorije za proizvodnju droge), zatim finansijske prevare i krađe, krađa vozila, pa čak i da je učestvovao u sprečavanju šverca i uzgajanja veoma retkih i skupih džinovskih školjki koje rastu samo u Južnoj Africi.

VIDEO Pogledajte video sa uviđaja na mestu pucnjave na Gorga Darmanovića

Daljinac

(I. Čorbić/i.corbic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milivoje II

    7. maj 2018 | 21:40

    Klasičan izvršilac radova...ko zna koliko je skinuo ovih "od ranije poznatih policiji"? Raznih nikad ne razjašnjenih zločina, sačekuša i likvidacija...Srbija je to brale, zemlja prepuna povratnika sa silnih ratišta i ratova u kojima Srbija ,"nije učestvovala", ljudi koji osim hladnokrvih ubistava , ucena i nepočinstava, nikad ništa drugo nisu znali da rade. To su najčešće "obični ljudi" tu pored nas, možda i komšije, posetioci istih kafića, restorana, utakmica...uvek na usluzi svim vlastima...

  • Uros

    7. maj 2018 | 22:13

    Nemojte da potencirate da je tu prvi osnovni sud jer je on tu privremeno nego recite porazavajucu istinu da je tu siv 2 jedna od najvecih beogradskih policijakih stanica u Srbiji. Miran san? Teska prica...

  • Milutin

    7. maj 2018 | 22:37

    Tako jak I sposoban, a ubijen tako prosto...hm...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA