Detalji stravičnog lova kod Kovačice: Upucani Miroslav (34) kao da je predosetio svoju smrt. "Da neko još nije slučajno tamo, da me ne ubije?"

Miroslav Kalin je živeo s roditeljima. Bio je oženjen, ali nije imao dece

  • 4

Nakon što je, kako se sumnja, u lovištu usmrtio kolegu Miroslava Kalina (34) iz Kovačice, misleći da je divlja svinja, lovac Viorel Stoja (51) iz Uzdina izvršio je samoubistvo u svojoj kući.

U šumi kod vojvođanskog mesta Kovačica u lovištu u ponedeljak 14. maja oko 20.30 časova dogodila se tragedija. Kalin je kobne večeri otišao u lov sa stručnim pratiocem, a pre nego što je krenuo, kao da je slutio, prijavio se lovačkom udruženju Lova.

- Procedura je da se svaki lovac javi kad odlazi u lov. Tako je i Kalin zvao predsednika udruženja da proveri da li je neko već u lovu. Rekao je da on ide i pitao: "Da neko još nije slučajno tamo, da me ne ubije?" Predsednik udruženja Vlada Žarkov rekao je da nema nikog jer se niko nije prijavio - rekao je izvor blizak istrazi.

Jeziv prizor u šumi kod Kovačice: Pronađena beživotna tela dvojice lovaca (FOTO)

On je dodao da je Kalin u lov otišao "ladom nivom" i da je pratioca ostavio na oko dva i po kilometra u čeki, prenose beogradski mediji.

Viorel je upucao kolegu misleći da je divlja svinja Foto-ilustracija: pixabay.com

- Pratilac je oko 20.30 časova čuo pucanj i u 21 čas mu je poslao poruku i pitao ga da li je pala, misleći na divlju svinju. Odgovora nije bilo. Oko 22 časa su se dogovorili da idu kući, ali kako Kalina nije bilo, otišao je kod njegovog brata i tada je krenula potraga - objašnjava izvor i dodaje da je nekoliko sati kasnije pronađeno Kalinovo telo u žitu.

Dok je rađen uviđaj u lovištu, policiji je stigao poziv iz Uzdina.

- Sve ukazuje na to da je Viorel Stoja ubio Kalina i da je potom izvršio samoubistvo. Međutim, istraga će utvrditi da li je on ubio lovca - kazao je izvor iz istrage.

Miroslav Kalin je živeo s roditeljima. Bio je oženjen, ali nije imao dece. Viorel Stoja je bio razveden, a u tom braku dobio je ćerku, koja je živela s majkom.

VIDEO: Policija u Novom Pazaru odgovorila muškarca od samoubistva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna Sabac

    16. maj 2018 | 08:21

    Uopste mi nije zao kad cujem da su se lovci medjusobno poubijali

  • Kostadin

    16. maj 2018 | 07:44

    Robin Hood je ubijen jer bio krivolovac i seljak koji je krao divljač na tuđoj zemlji - posedu. Kod nas se krivolov razvio odmah posle rata kada su komunisti lečili komplekse od pre rata kada su bili hajkači bogatašima prilikom lova.Posle se ovaj skupi sport rezervisan samo za bogataše koji love na sopstvenom posedu proširio i na selake. U poslednjim decenijama lovokrađom i riboktađom se bavi sve više sirotinje jer se na taj kriminalni način lako i brzo dočazi do novca. Naravno da u krađama prednjači šumokrađa i krađa zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta.

  • Zoran Veteran

    16. maj 2018 | 07:13

    Opet se ne vodi računa, pucati samo u čistu metu, ukoliko lovac nije siguran bolje je i pustiti da ode nego nasumično pucati,jer kao što se ispostavilo nekog to košta života...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA