≫ 

Žena je vrištala sa bebom u naručju, a muškarac je bio bos i izbezumljen: Ispovest komšinice koja je bila svedok nesreće u Leskovcu

Otac devojčice, koja je stara nešto manje od godinu dana, ne želi da priča o, kako kaže, "porodičnim stvarima"

  • 3

Beba iz Leskovca koja je u ponedeljak pala sa drugog sprata stambene zgrade i zadobila prelom lobanje, u stabilnom je stanju i polako se oporavlja, potvrdili su lekari i otac devojčice Jasin Denis, turski državljanin i direktor turske komapaniji "Džinsi".

Detalji užasa u Leskovcu: Beba koja je pala na glavu sa terase ima prelom lobanje

O detaljima nezapamćene nesreće se i dalje ne zna puno. Otac devojčice, koja je stara nešto manje od godinu dana, ne želi da priča o, kako kaže, "porodičnim stvarima", ali komšije misle da je devojčica, za koju su kažu da je veoma živahna, propala između staklenog i betonskog dela ograde na teresi. Očevidaca nije bilo.

- Jednog momenta sam čuo jak vrisak. Pomislio sam da deca vrište u školskom dvorištu. Zatim je nastala tišina, pa sam ponovo čuo vrištanje, mešao se muški i ženski glas, što me je nateralo da izađem na ulicu. Video sam mladu ženu kako trči prema ulici, za njom muškarac. Bili su izbezumljeni i bosi, žena je mnogo vrištala, muškarac je tražio kola.

- Verovatno je bio neki problem što nije mogao da dođe do svojih kola. Zaustavio je jedan automobil koji je ulazi u ulicu, za njim je izašla žena sa bebom kojoj je na ramenima držala glavicu bebe. Tada sam shvatio o čemu se radi. Potresna scena. Plakao sam - priča stariji gospodin za "Blic", svedok drame nakon pada devojčice.

Devojčica je pala sa te terase pravo na beton, odnosno na betonsku kosinu koja vodi do garaže Foto: Pixabay

Ovaj do sada nezapamćen slučaj u gradu na Veternici desio se u ponedeljak nešto posle 11 sati u uskoj Bunatovačkoj ulici u centru Leskovca, pored OŠ "Josif Kostić". Denisovi žive na drugom, poslednjem, spratu novosagrađene stambene zgrade sa terasom koja gleda na ulicu.

Devojčica je pala sa te terase pravo na beton, odnosno na betonsku kosinu koja vodi do garaže. Na mesta pada nije bilo ni kapi krvi, a u bolnici kažu da je imala hematom na čelu.

Devojčica je najpre je prebačena u urgentni centar Opšte bolnice u Leskovcu, a potom hitno na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu, gde se njeno stanje prati.

- Sve vitalne funkcije su u stabilnom stanju, na zadovoljavajućem nivou, ali se situacija pažljivo prati - kaže doktor Nebojša Dimitrijević, direktor leskovačke bolnice koji je u stalnom kontaktu sa niškim kolegama, kao i sa porodicom bebe.

Devojčica je najpre je prebačena u urgentni centar Opšte bolnice u Leskovcu, a potom hitno na Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu, gde se njeno stanje prati Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

I otac devojčice je isto potvrdio za "Blic".

- Hvala bogu sada je daleko bolje, brinućemo još 24 časa, ali mislimo da je opasnost prošla - kaže Jasin Denis.

Svestan je, dodaje, da je ovaj slučaj potresao Leskovčane, ali i celu Srbiju.

- Znam da su se svi molili za naše dete na čemu sam veoma zahvalan - priča otac kome se stres još oseća u glasu.

Komšije pričaju da su Denisovi tihi ljudi i da su se o ćerkici lepo brinuli.

- Divna mlada, tiha i srećna porodica. U šoku smo zbog onoga što im se desilo - kaže komšnica iz susedne stambene zgrade.

Jasin je, inače, omiljen lik u Leskovcu. On je ovde došao 2011. godine kada je otvorena tekstilna fabrika "Džinsi Srbija" i odmah savladao srpski jezik. U međuvremenu je postao direktor i jedan od suvlasnika. Radnici ga opisuju kao čoveka punog razumevanja.

Leskovačka policija je po službenoj dužnosti obavestila nadležno tužilaštvo o ovom slučaju.

- Devojčica je stabilono, svesna je komunikativna. Neurološki nalaz je uredan, laboratorisjke analize su bez odstupanja. Nije neposredno životno ugrožena. I dalje će biti na intenzivnoj nezi gde se njeno stanje neprekidno prati - kaže direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju prof. dr Radmilo Janković.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ФИЛОЗОФ

    23. maj 2018 | 06:39

    Детету, брз и успешан опоравак а родитељима подршка.

  • Nina

    23. maj 2018 | 10:54

    Zelim da je Bog sacuva, I da se ova nesreca zavrsi says to manjim posledicama.

  • Тодорић

    23. maj 2018 | 12:55

    Зато је добро живети на селу,дете и ако падне у дворишту,није страшно. Град је опасно место за децу.Брз опоравак бебици,нека јој дају надимак Срећица.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA