Ljudi se otimaju oko prostora za čitulju kada u obračunu strada kriminalac: Standard postavio Knele sa 350 (FOTO)

Novopečeni kriminalci postavljaju neke nove, niže "standarde" u broju objavljenih čitulja, ali ni te cifre nisu zanemarljive

  • 6

Nikada čitulje toliko ne buknu kao kad umre, odnosno, bude ubijen neko iz kriminalnih krugova. Ili navijačkih. Mada je danas granicu između ove dve grupe teško povući. Tada se stvaraju redovi ispred redakcija čije novine imaju rubriku za poslednji oproštaj. A bar je poslednje dve godine bilo likvidacija.

Tata, sve što ti nisam stigla reći, isplakala sam. Postao si anđeo: Ćerka ubijenog Bojovićevog kuma oprostila se od oca emotivnom čituljom (FOTO)

Ne pamti se kada su gorepomenuti redovi bili tako dugi kao kada je u oktobru 2016. godine ubijen vođa navijača Partizana, Aleksandar Stanković. Čitulje su tada u Politici i Večernjim novostima izlazile četiri dana, a od momka poznatijeg kao Sale Mutavi opraštali su se porodica i prijatelji, ali i navijačke grupe.

Printskrin: Večernje novosti

Iako se radilo o kontraverznom momku, osuđivanom za razna kriminalna dela, broj čitulja u novinama pokazuje da je imao dosta prijatelja.

- Veličina, hrabrost i dobrota koje si imao nikada se ne zaboravljaju. Zauvek ćeš biti u mom srcu - pisalo je tad u čitulji jednog od članova porodice.

Samo je jedan čovek imao više čitulja od pokojnog Stankovića, a to je Aleksandar Knežević Knele, žestoki momak sa beogradskog asfalta iz devedestih godina.

On je ubijen 28. oktobra 1992. a tada je objavljeno više od 350 čitulja.

Posle sedam meseci, u sicilijanskoj likvidaciji u centru Niša, ubijen je Žarko Savić Ćenta (33). Pored njega, izrešetan je i Aleksandar Barjaktarević (35) zvani Saša Ludak, koji je podlegao povredama u niškoj bolnici.

Dan kasnije, u novinama su objavljene čitulje posvećene Ćenti, dobro poznatog kriminalnim krugovima.

Foto: Reprint

- Brate moj jedini, živećeš u meni dok ja hodam. Nema te samo pored mene, ali zato si u meni živ dok dišem. Volim te najviše na svetu - pisalo je u jednoj od čitulja.

Sledi pauza, pa posle istog vremenskog period od sedam meseci, u noćnom klubu "Nana" na Senjaku ubijen je navijač Rada, Aleksandar Savković (27).

Najveći prostor u odeljku za preminule u Večernjim novostima zauzela je navijačka grupa FK Rad - "United force". Poznate vođe navijača sa Ceraka, Novog Beograda, Vidikovca posvetili su čitulje ubijenom drugu.

- Bio si oličenje drugarstva, čojstva i junaštva, a takvi kao ti ne umiru nikada! Zbogom, brate naš - piše u jednom od poslednjih pozdrava "United force-a".

Foto: Večernje Novosti

- Sve na tebe seća sad, Vidikovac, FK Rad... Volimo te, brate naš - glasi još jedna od čitulja navijačke grupe sa Vidikovca.

Jedna od srceparajućih je i ona od izvesne Anđele, koja mu je verovatno bila devojka.

- Čuvam te kao najveće blago, skriveno u srcu. Tamo zaborav ne zalazi. Do njega samo ja znam put. Tamo ću biti kada god te se zaželim, večno. U meni živiš. Zauvek tvoja Kataleja.

Foto: Večernje Novosti

Poslednje u nizu kriminalnih ubistava, zbog kog su se takođe stvarali redovi za opoštaj putem čitulja dogodilo se krajem maja na Karaburmi.

Tada je ispred svoje autoperionice ubijen Dragoslav Miloradović (44), kum Luke Bojovića. Dan pred sahranu, u Večernjim novostima objavljene su čitulje porodice i prijatelja posvećene likvidiranom Miloradoviću. Najemotivnija je svakako bila ona od njegove kćerke Mine.

Foto: Večernje novosti

Miloradović se sa Bojovićem družio još od 90-ih, dok je Luka tek sticao svoju reputaciju u Beogradu kao član Arkanovih "Tigrova".

Iako je godinama uspešno izbegavao pojavljivanje na stranicama crne hronike, policija ga nikada nije izgubila iz vida, jer su verovali da se bavi pranjem novca za Luku.

Svi navedeni dobro su poznati u kriminalnim krugovima, a od kriminalne ruke su i stradali.

VIDEO: Ovde je likvidiran kum Luke Bojovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran Veteran

    4. jun 2018 | 14:55

    To je još jedan dokaz koliko smo jadni i kao država i kao društvo i kao nacija..

  • Milos

    5. jun 2018 | 00:54

    HAHAH jaki kriminalci :D

  • vladimir^

    5. jun 2018 | 10:55

    Da li zvanicno postoji zanimanje "navijac"i ako postoji, koji je to strucni stepen, odnosno koja skola treba da se zavrsi?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA