Ubio sam najboljeg prijatelja, ali se ne osećam krivim: Staklorezac Gavranović progovorio o zločinu koji se dogodio u Resavskoj ulici

Nakon što je dao iskaz, Gavranović je vraćen u ćeliju - u pritvoru se nalazi od hapšenja u novembru prošle godine

  • 7
Gavranovic Filip Foto: Facebook/Gavranovic Filip

Suđenje staklorescu Filipu Gavranoviću (31) za ubistvo prijatelja Nikole Ostojića (36) počelo je u beogradskom Višem sudu pripremnim ročištem na kom je okrivljeni ponovio da se ne oseća krivim, iako je delimično priznao delo.

- Gavranović je delimično priznao delo, rekavši da jeste ubio prijatelja, ali je negirao da je to uradio iz koristoljublja, odnosno zbog 20.000 evra, koje Ostojić nije želeo da mu pozajmi - kažu izvori upoznati sa slučajem.

Stravični detalji monstruoznog ubistva koje je potreslo Beograd: Staklorezac svake noći obilazio leš

Nakon što je dao iskaz, Gavranović je vraćen u ćeliju - u pritvoru se nalazi od hapšenja u novembru prošle godine.

Podsećamo, policiji je 3. novembra 2017. prijavljen nestanak Nikole Ostojića, vlasnika pekare u Resavskoj ulici u centru Beograda. Nakon što su prijavili Nikolin nestanak, u akciju potrage uključili su se i Gavranovićeva porodica i prijatelji, među kojima je bio i Gavranović.

Za Nikolom se tragalo tri dana/ Foto: Privatna arhiva

Ipak, nakon tri dana uzaludne potrage - koja je policiju vodila i do Borče - Ostojićevo telo pronađeno je upravo u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji koja se nalazi prekoputa Ostojićeve pekare. Gavranović je uhapšen nakon pronalaska Nikolinog tela.

Istraga je pokazala da je ubicu prvog policiji prijavila upravo njegova supruga, koja je primetila čudno ponašanje svog muža. Ona je, navodno, na njegovoj odeći primetila i Nikolinu krv. Uz pomoć svedoka inspektori su uspeli da rekonstruišu događaj.

Ostojić i Gavranović su kobni dan provodili uobičajeno: sedali su u bašti jedne poslastičarnice između njihovih lokala, pili kafe i piva. U jednom trenutku, Gavranović je namamio Ostojića u svoju radnju, gde ga je ubio oštrim predmetom, a zatim njegovo telo zatrpao kartonom i staklom.

Nikola i Filip/ Foto: Facebook/Nikola Ostojić

Onda se opušteno prošetao do obližnje pekare, i od radnica zatražio džoger i kofu kako bi obrisao i pokupio krv sa poda. Njima je rekao da mu to treba jer mu je radnja poplavljena kada je pukla vodovodna cev.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    15. jun 2018 | 09:29

    Zivotinja odvratna, podmuklo je ubio coveka koji se borio da porodici obezbedi bolji zivot postenim radom, nije on bio njemu nikakav prijatelj, nego se luzer vrtio oko pokojnika zato sto je video da ima para. 40 godina zatvora treba dobiti, to je podmuklo ubistvo iz koristoljublja..

  • lea

    15. jun 2018 | 09:29

    Ako se ne oseca kriv znaci da je teski psihopata. Verovatno misli ako ga nije ubio iz koristoljublja da je neduzan. Ubio ga izgleda iz zadovoljstva.

  • Mixi

    15. jun 2018 | 14:07

    A dokle bre braco pa I da hranimo takve 40 godina? Zasto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA