Četvrti navijač Rada ubijen za 6 meseci: Ovo je Ognjen Ikač koji je pre dve noći likvidiran u Beogradu

Dvojica navijača ubijena su na istom mestu

  • 10

Ognjen Ikač Kuki (30), navijač Rada, upucan je pre dve noći ispred kafića na Vidikovačkom vencu, nakon svađe sa još uvek nepoznatim napadačima. Ikač je sa tri metka u telu pokušao da pobegne sa lica mesta, ali nije stigao daleko. Policija ga je pronašla na stepenicama obližnjih zgrada i ubrzo nakon toga on je prevezen u Urgentni centar, gde je usled teških povreda preminuo.

Tri Radovca ubijena su za šest meseci, a smrt četvrtog u zatvoru dugo je bila pod velom misterije (FOTO)

Istovremeno, tada je ranjen i Marko T, koji je pobegao u okolnu zgradu, lupao na vrata stanarima i povredio devojku koja ga nije pustila da se sakrije u njenom stanju. Marko T. je uhapšen nakon toga.

Po nezvaničnim informacijama, Ikač je bio deo navijačke grupe koja bodri plavo-bele boje. Ovo je četvrto ubistvo navijača FK Rad u poslednjih pola godine, a smrt petog jedno vreme je bila pod znakom pitanja.

ALEKSANDAR SAVKOVIĆ (27)

Najpre je u pucnjavi ispred kluba "Nana" na Senjaku 17. decembra u ubijen Aleksandar Savković (27),  mladić koji je bio pripadnik navijačke grupe Junajted Fors i imao pozamašan kriminalni dosije u kome su, kako su preneli mediji, stajale i optužbe za ubistvo u pokušaju, drogu, oružje, nasilničko ponašanje, razbojništvo...

Savković je ubijen ispred kluba Nana Foto: Instagram.com/vovavolkov3, Google Maps

Pucnjavi je prethodila svađa više gostiju diskoteke, koja je eksalirala u razmenu vatre u kojoj je ubijen Savković, a teško ranjen Adija Iseinović (29).

Zbog zločina ispred "Nane" uhapšen je Nedeljko Grbović (46), koji je na saslušanju u policiji izjavio da ima prekide u pamćenju i da se ne seća ničega od trenutka kada je skočio na pištolj koji je držao ranjeni Isainović.

PETAR ARSIĆ PEKA (38)

Jednim hicem u glavu ubijen je 28. februara Petar Arsić Peka (38) u beogradskom naselju Vidikovac, ispred isotg kafića u kome je pre dva dana upucani Ikač i Marko T.

Arsić i Ikač primili su srmtonosni metak ispred istog kafića Printskrin: Youtube/pink.rs/Facebook/Petar Arsic

Prema priči svedoka, ubistvu je prehodio sukob dve navijačke grupe. Jedan od navijača pucao je u Arsića, koji je na mestu ostao mrtav. Za ubistvo je osumnjičen Strahinja Đ, a kao njegov saučesnik Ljubomir L. Obojica su pobegla sa lica mesta, ali je Ljubimir uhapšen dve nedelje kasnije.

Inače, Arsić je već bio poznat policiji kao višestruki izvršilac teških krađa i razbojništava, zbog čega je i dva puta osuđivan. Navodno, on je pripadao jednoj od frakcija navijačke grupe Rada, a između njih je u poslednje vreme bilo nekoliko sukoba.

OGNJEN ŽANIĆ (26)

Ispred ulaza u stambenu zgradu na Čukarici tri metka ispaljena su u Ognjena Žanića pre skoro mesec dana. On je u teškom stanju dovezen u Urgentni centar, gde je usled ozbiljnih povreda preminuo.

Iako je mladić bio jedan od "Radovaca", policija je odmah odbacila indikacije da je reč o navijačkom obračunu. Žanić je bio uzoran mladi čovek i nije utvrđeno da je imao bilo kakve veze sa svetom podzemlja.

Žanić je bodrio Rad, ali je ostao daleko od navijačkih obračuna Foto: Instagram

ALEKSANDAR PAVLOVIĆ SALE (34)

Još jedna smrt u redovima Radovaca potresla je ovu navijačku družinu. Prošlog septembra u zatvorskoj ćeliji pronađeno je beživotno telo još jednog simpatizera banjičkog kluba, Aleksandra Pavlovića.

Nagađanja da je reč o nasilnoj smrti ili predroziranju preseklo je saopštenje iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde Srbije. Po zvaničnom izveštaju, Pavlović je umro prirodnom smrću.

On je  u Sremskoj Mitrovici služio kaznu od šest godina od 2014. kada je osuđen zbog neovlašćene proizvodnje i prodaje droge. Trebalo je da izađe oktobra 2019. godine.

VIDEO: Policijski uviđaj posle oružanog obračuna na Čukarici

IKAČ PRE SAMO TRI MESECA POKUŠAO DA UBIJE ČOVEKA

Kao i većina svojih kolega sa tribina, izuzev Žanića, Ikač je bio od ranije poznat policiji. U aprilu bio je osumnjičen da je zajedno sa Markom I. (22) i Petrom M. (23) pokušao da ubije jednog muškarca (39), takođe u Ulici vidikovački venac. Tri mladića su napali i pretukli svoju žrtvu, ali napadnuti je preživeo, prenosi Srpski telegraf.

Osim pokušaja ubistva, Ikačev dosije "krasili" su nasilničko ponašanje, posedovanje oružja, krađe i razbojništva, dilovanje droge i iznude, izazivanja opšte opasnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladic

    18. jun 2018 | 15:01

    Sve neki fini momci neverovatno na ovako malu zemlju Srbiju da ima ovoliko krimosa kod nas si ili pevac ili krimos

  • Jeretik

    18. jun 2018 | 17:20

    Pa i Al Kapone i njegovi " saborci" su navijali za neki klub u americkom fudbalu ili bejzbolu ,al' ih mediji nisu nazivali navijacima , vec mafijasima .

  • Lucifer 1.

    18. jun 2018 | 14:18

    Opasno je to zanimanje *navijača* kojim su se bavili i jedino može biti upozorenje drugima da se time ne bave jer gube se glave.Šta će jadni roditelji nisu ni oni znale kakvu decu su rodili i odgajali, verovatno nisu mogli drugačije da vaspitaju, jer u vaspitsnju je veoma bitan i onaj koji se vaspitava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA