≫ 

Deda Vule je pronašao bačenu bebu u koprivama, prekrivenu krvlju i mušicama: Imala je ranu na glavi i plakala kao da moli za pomoć (VIDEO)

Sat vremena je pokušavao u nedođiji da dozove nekoga da mu pomogne, a na kraju su njegove vapaje čuli supružnici Slađan i Slađana Mladenović

  • 4

Vukašin Đorđević (75) iz Kljajića čuvao je krave kada je u četvrtak popodne začuo plač deteta pored puta. Kada je razgrnuo koprive, nije mogao da veruje, ali je video tek rođeno novorođenče, krvavo i prekriveno mušicama pored puta.

Čedomorki koja je svoju bebu bacila u koprive određen pritvor od 30 dana

Sat vremena je pokušavao u toj nedođiji da dozove nekoga da mu pomogne, a na kraju su njegove vapaje uslišili supružnici Slađan i Slađana Mladenović koji su se vraćali iz Oruglice, pozvali policiju i Hitnu pomoć. Oni su odmah tek rođenu i napuštenu devojčicu prebacili u Opštu bolnicu Leskovac gde lekari, na žalost, nisu uspeli da se izbore za njen život. Beba je preminula u petak ujutru, piše Jugmedia.

Dete je imalo ranu na glavi, od porođaja, ali možda i od povreda, priča Vukašin, Foto-ilustracija: pixabay.com

- Prizor je bio jeziv. Dete je bilo bačeno u koprive, pupčana vrpca nije bila prevezana. Mušice su bile toliko napale novorođenče. Dete je imalo kao neku ranu na glavi, verovatno i od porođaja, ali možda i od povreda. Rukama i nogama je mahalo, plakalo, samo što ne traži pomoć - prepričava deda Vule. Vukašin se vraćao dvaput, jer nije verovao da vidi bebu, već je, kaže, mislio da je u pitanju životinja.

PRETNJE PORODICE ČEDOMORKE

Policija je, kaže Đorđević, odmah doznala odakle je majka bebe i odmah je pronašla. Ovaj starac sada tvrdi da mu porodica žene za koju se sumnja da je rodila i bacila nesrećnu bebu preti, ali kaže da slučaj još uvek nije prijavio nadležnim organima.

- Nisam znao čija je beba, bilo mi je bitno samo da je spasimo - priča Vukašin Đorđević.

Beba je pronađena u zaseoku Ključ u lebanskoj opštini, nedaleko od administrativne granice sa Kosovom.

Pogledajte ispovest Vukašina Đorđevića:

VIDEO: Za malo da ga udari voz dok je dizao kolica za bebe sa šina

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gavran

    27. jun 2018 | 23:05

    Strasno.Dodje ti da places dok citas.Mukica koliko se napatila. Vecito cu se pitati zasto radjaju ako nece decu?Ne opravdavam abortus ali bas na ovakav nacin da bacis svoje dete svoju krv je monstruozno. Vec ako je nije htela mogla je da je ostavi negde gde bi beba bila bezbedna i gde bi je neko video.Uzas gde ide ovaj svet 😢

  • @#$

    28. jun 2018 | 01:04

    Tuga do neba. : (

  • Nina

    28. jun 2018 | 09:15

    Sramota! Jos mu I prete sto pokusao da spasi jedan nevin zivot. Ovi ljudi treba da budu oznaceni kao monstrumi, I tako treba prema njima da se odnosi njihovo okruzenje. Tesko mi je da citam ove redove da se ne upitam kakav je mentalni sklop nazovi majke I njene porodice. 40 godina zatvora!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA