≫ 

Penzioner ukrao laptop Nataši Kandić usred pekare

- Ponašao se kao profesionalac iako ranije nije osuđivan za krađe - priča izvor blizak istrazi

  • 72

Penzioner M. M. (64) iz Beograda uhapšen je jer  je ukrao laptop poznatoj aktivistkinji za ljudska prava Nataši Kandić (71). Naime, Kandiževa je u ponedeljak oko 13 sati na Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu svratila u jednu pekaru i zaboravila laptop na pultu. Kandićeva je odmah alarmirala policiju, koja je uspela da pronađe lopova.

Haradinaj poklonio Nataši Kandić "Mapu zlatnog Kosova" (FOTO)

Aktivistkinja je tog dana imala zakazan sastanak s veoma bitnim poslovnim partnerima.

- Pre sastanka svratila je u jednu pekaru, a dok je plaćala račun, spustila je kompjuter na pult. Vratila je novčanik u torbu i u žurbi izašla bez laptopa. Pult se nalazio ispod nivoa kase, tako da radnici ništa nisu primetili - kaže izvor Republika.rs iz istrage.

Sve se odigralo tako što je nekoliko minuta kasnije u pekaru ušao M. M. kako bi kupio pecivo.

- Tad je primetio računar na pultu. Okrenuo se i pogledao da li je lokal obezbeđen sigurnosnim kamerama, a potom je platio račun, stavio laptop ispod jakne i izašao. Ponašao se kao profesionalac iako ranije nije osuđivan za krađe - priča izvor.

- Svesna toga da u kompjuteru ima poverljiva dokumenta, ona je slučaj odmah prijavila policiji. Inspektori su izašli na teren, uzeli snimke sa sigurnosnih kamera i u roku od nekoliko sati uhapsili lopova. Lisice na ruke stavljene su mu dok je na Cvetkovoj pijaci na Zvezdari pokušavao da proda ukradeni laptop. On je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode - kaže sagovornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    28. jun 2018 | 14:11

    Ovo ne bi karakterisao kao krađu. Ovo je bila prilika da se ova razotkrije kao špijunčina i osoba koja radi protiv interesa ove zemlje,tj da se dokazikažu javnosti,jer sigurno neke prepise čuva u svom kompujuteru. Ovo bi bio herojski čin za orden,ali verovatno će joj vratiti.Šteta,bila je dobra prilika da se ova protera.

  • Voja

    28. jun 2018 | 14:44

    Ko zna sta krije u njemu, uspanicila se odmah.

  • paramonte

    28. jun 2018 | 20:36

    Ko joj je kriv sto je dementna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA